FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

E-könyv-írói pályázatot hirdet a Microsoft Magyarország

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Első alkalommal hirdeti meg közös e-könyv-írói pályázatát a Kossuth Kiadó és a Microsoft Magyarország. A műveket két kategóriában várják, a legjobbnak értékelt művek szerzői értékes könyvcsomaggal bővített e-köny-olvasókat, Microsoft termékeket, notebookot, s nem utolsósorban kiadói szerződést nyerhetnek.

A Microsoft nemcsak szerte a világon, hanem hazánkban is hosszú évek óta elkötelezett támogatója az oktatásnak, a civil szervezeteknek és a kultúrának. A vállalat folyamatosan keresi azokat a területeket, ahol innovatív termékeivel és szoftvereivel érdemben hozzájárulhat a fejlődéshez, ezért örömmel csatlakozott a Kossuth kiadó kezdeményezéséhez, amely a hazánkban ma még fejletlen, de várhatóan igen nagy jövő előtt álló e-könyv univerzum felvirágoztatását szolgálja.

A Kossuth Kiadó és a Microsoft Magyarország két kategóriában várja 2012. január 15-ig a kéziratokat. Az írók egyrészt pályázhatnak szépirodalmi alkotásokkal, krimikkel és sci-fikkel, másrészt pedig az informatikát vagy valamely természettudományt bemutató ismeretterjesztő művekkel. Ezen utóbbi kategóriába egy szakterület kiválasztott témájával vagy különféle tudományterületek konkrét összefüggéseivel foglalkozó, az átlagos műveltségű érdeklődő számára közérthetően megfogalmazott, a tudományosság kritériumainak megfelelő módon feldolgozott és összeállított írással lehet pályázni. A szakmai zsűri előnyben részesíti a tudományterületek aktuális kérdéseit, a legújabb ismereteket, tudáskört feldolgozó pályaműveket. További előnyt jelent az elbíráláskor, ha a mű alkalmazkodik az oktatásban történő felhasználás szempontjaihoz.

„A Microsoft számára stratégiai kérdés az oktatás támogatása, amelynek alapkövét évszázadokon keresztül a nyomtatott könyvek adták. A digitális világban - ahogy sok minden más - ez is óriási változáson megy keresztül. A Kossuth Kiadó és a Microsoft közös pályázata erre a változásra kíván választ adni, egyben esélyt adni azoknak a tehetséges íróknak, akiktől eddig a drága papír vette el a lehetőséget a publikálástól" - emelte ki Lerch Attila, a Microsoft Magyarország oktatási üzletágának vezetője.

A három legjobbnak ítélt pályamű szerzője szépirodalmi kategóriában a Havon N526 e-könyv-olvasó készülék mellett több tízezer forint értékű Kossuth könyvtárcsomagot, míg a legkiválóbb ismeretterjesztő írás alkotója egy Microsoft programokkal felszerelt notebookot, a másik két dobogós pedig a szoftvervállalat egyéb termékeit kapja. A díjazott művek elektronikus forgalmazására a Kossuth Kiadó szerződést köt a szerzőkkel, de olyan pályaművek is eséllyel pályáznak erre, amelyek nem kerültek be a három legjobb közé. „Manapság nyomtatott könyvet kiadni drága mulatság. Ha egy szerző gyorsan és olcsón szeretne megjelenni, az e-könyv az ideális választás, így a Kossuth Kiadó és a Microsoft közös pályázata remek lehetőséget jelent számukra" - mondta Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó vezérigazgatója.

Dr. Kerekes Pál, az „E-book kalauz" című szakkönyv szerzője, a Könyvkonnektor blog szerkesztője hozzátette: „Az olvasásban a betű a lényeges, a tartalom hozza lázba az olvasókat. A hangulati elemek, mint a könyv illata, fogása, papírjának anyagisága, a lapozás suhogása ugyan fontos, de nem meghatározó. Aki már használt olyan e-könyv olvasót, amilyen például az Amazon Kindle 3, az nem vágyakozik a könyv fizikai valójának esztétikai átélésére. Ugyan nincs illata, de van kiterjedése: böngészni, levelezni, zenét hallgatni is lehet a segítségével, ráadásul egyetlen érintéssel hozzáférhetők a legkülönbözőbb szótárak és lexikonok. Ezek az előnyök szerintem egyértelműen felveszik a versenyt a nyomtatott könyv romantikájával!"

A Kossuth Kiadó és a Microsoft Magyarország e-könyv-írói pályázatára a szerzők eredeti, saját, korábban nem publikált írásokat adhatnak be. Minden pályázó tetszőleges számú pályaművet küldhet be. Az eredményt a 2012. áprilisi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon hirdetik ki, és a díjakat is ekkor adják át. A pályázatról további információ a http://multimediaplaza.com/palyazat weboldalon található.

 

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

ZALAEGERSZEGEN IS MEGNYÍLT AZ ÚJ NEMZEDÉK IRODA
Zalaegerszegen is megnyílt az Új Nemzedék Kontaktpont a Bíró Márton utca 26. szám alatt. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán ifjúsági ügyekért felelős alpolgármester és Siklódi László Levente, az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója. Jelen volt továbbá Gecse Péter, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, ifj. Sándor Dénes György, az Ifjúsági és Sport Albizottság vezetője, Bognár Ákos, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke, Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető, Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági szakreferens és több, a helyi ifjúsági életben dolgozó kollégánk.
Bővebben...