FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Pályázat példaértékű falusi ifjúsági kezdeményezéseknek

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Pályázatot hirdet a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség (MHVISZ) „A legjobb falusi ifjúsági közösség” címmel. A pályázat célja, hogy felkutassa, bemutassa és elismerje a kistelepüléseken működő, példaértékű falusi ifjúsági közösségeket. A három díjazott közösség összesen 1 millió forint szabadon felhasználható támogatást kap.

virtualisFalusiKoz-170227

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség – MHVISZ az elmúlt évek során több kistelepülési ifjúsági közösségeket fejlesztő programot szervezett, hajtott végre. Ezek egyik tapasztalata az volt, hogy időnként nagyszerű és helyi szinten valódi értéket hordozó közösségi kezdeményezések indokolatlanul kevés figyelmet kapnak. „A legjobb falusi ifjúsági közösség” pályázattal a két szervezet célja, hogy felkutassa, bemutassa és elismerje a kistelepüléseken működő, példaértékű falusi ifjúsági közösségeket.

A pályázat a már elvégzett tevékenység, megvalósított programok, az adott település és az ott élő fiatalok életében betöltött szerep szempontjából értékeli a pályázó közösségeket. Kiemelt célja a pályázatnak, hogy olyan kezdeményezéseket mutasson be, amelyek követendő jó gyakorlatként szolgálhatnak más településeken működő, vagy most formálódó ifjúsági közösségeknek.

A pályázatot a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség – MHVISZ hirdeti meg. A pályázat lebonyolítása és az előzetes kiválasztás a Földművelésügyi Minisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságával, és az Új Nemzedék Központtal együttműködésben, partnerségben zajlik.

A pályázatra olyan falusi ifjúsági közösségek jelentkezését várjuk, amelyek 5.000 lakosnál kisebb lélekszámú településen működnek, a tevékenységükben döntő részben fiatalok vesznek részt és tevékenységükkel elsősorban a település fiataljait szólítják meg.

A pályázók közül három közösség kap díjat. Az első helyezett 500.000,- forint, a második helyezett 300.000,- forint, a harmadik helyezett 200.000,- forint közösségi célú, de szabadon felhasználható, vissza nem térítendő pénzügyi támogatást kap.

A pályázat díjazását a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség – MHVISZ saját forrásaiból finanszírozza, ahhoz nem kap külső támogatást.

A pályázat két fordulóból áll. Az első fordulóban a beérkezett pályázatokat az AGRYA, az MHVISZ és az együttműködő partnerek delegáltjaiból álló bizottság előzetesen értékeli. A bizottság a pályázatok számától függően kiválaszt 5-11 közösséget, amely bejut a pályázat második fordulójába.

A második fordulóba jutott közösségeknek egy legfeljebb 120 mp hosszúságú bemutatkozó filmet kell készíteniük és beküldeniük. A bemutatkozó filmmel kapcsolatosan nem elvárás a professzionális minőség, akár mobiltelefonnal készült felvételekből is összeállítható. A filmek elsődleges funkciója, hogy a későbbi közönségszavazáson bemutassák a pályázó közösséget.

A második fordulóba bejutott közösségek bemutatkozó filmjeit a https://www.facebook.com/VirtualisFaluProgram Facebook oldalon külön-külön bejegyzésként elhelyezik a szervezők. A díjazott a három legtöbb kedvelést kapott bemutatkozó filmet készítő közösség lesz.

A pályázati folyamatnak fontos része a nyilvánosság. Így a benyújtott pályázatok a felhívásban szereplő tartalommal felkerülnek az mhvisz.hu weboldalra. A második fordulóba jutott közösségek közötti versengés az Internet nyilvánossága előtt zajlik. A nyertes szervezeteknek az egy éves tevékenységükről szóló beszámolója felkerül a településük hivatalos weboldalára. A nyertes szervezeteknek egy éven keresztül tájékoztatást kell adniuk a helyben lebonyolított programjaikról. Ezek a beszámolók szintén felkerülnek az mhvisz.hu oldalra.

Jelen pályázat azoknak igazán érdekes, akiknek valóban van mit megmutatniuk. Bármennyire kicsinek tűnhet egy kistelepülésen lebonyolított program, attól az még helyben nagyon értékes.

) tölthető le. A kitöltött, aláírt űrlapot a felhívásban részletezettek szerint az alábbi címre kell elküldeni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 06 1 2704874 (munkanapokon 9-17 óra között)

Forrás: agronaplo.hu

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

MNO intejúja Mihalovics Péterrel

Az ilyesminek nem dőlnek be a magyarok

Számos külső tényező alakítja a gyermekek értékrendjét, ám saját példamutatásukon keresztül óriási felelőssége van a szülőknek – állítja az MNO-nak Mihalovics Péter. A fiatal konzervatív politikus szerint kellően érzékelik azt a problématömeget, amivel az ifjú generációknak meg kell küzdeniük. Lapunk arra is rákérdezett, mi a helyzet a Fidelitassal, merthogy mostanában nagyon csendben van, s hogy a szervezet valóban az elitgyerekek gyűjtőhelye-e.
Bővebben...