FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

KIM-ösztöndíj informatikus hallgatóknak

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Pannon Egyetem és a Széchenyi István Egyetem informatikus és villamosmérnök hallgatói számára hirdetett ösztöndíjprogramot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium - jelentették be az intézmények vezetői csütörtökön, Veszprémben.
A közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta: a megállapodás illeszkedik a tárca eddigi elképzeléseihez, hozzájárul a versenyképesség erősítéséhez és a „jó állam” megvalósításához.

Navracsics Tibor emlékeztetett, hogy a KIM e cél érdekében több hasonló programot indított korábban. Kiemelte a Regenerációt, amely keretében ösztöndíjprogrammal, európai uniós és magyar közigazgatási gyakorlati lehetőséggel, karrier expóval, szakmai nyílt nappal és nyári táborral szeretnék a jól képzett, nyelveket beszélő fiatalokat vonzani a közigazgatásba.


Navracsics Tibor (fotó: Pelsőczy Csaba)
Ebbe a sorba illeszkedik a minisztérium által alapított nemzetiségi ösztöndíj is - folytatta a miniszterelnök-helyettes. Számos család van olyan szociális helyzetben, hogy nem engedhetik meg, hogy nemzetiségi iskolában tanuljanak a gyerekek, ezen segít a havi 60 ezer forintos ösztöndíj - tette hozzá.

A miniszter bejelentette: a Széchenyi István Egyetem, a Pannon Egyetem és a KIM megállapodása is egy ösztöndíjprogramról szól. A tárca alá tartozó, információbiztonsággal foglalkozó Nemzeti Biztonsági Felügyelet a két egyetem legjobb informatika és villamosmérnök szakos hallgatói számára biztosít havi támogatást. Nem ötletszerű akciókkal, hanem tudatos utánpótlás-szervezéssel biztosítható a közigazgatás szakember-igénye, minőségi megújítása - mondta Navracsics Tibor.


Navracsics Tibor (fotó: Pelsőczy Csaba)
Dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora kiemelte, hogy az ösztöndíj vonzó lesz, megéri, hogy megdolgozzanak érte a diákok.
Zala Mihály, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnöke elmondta: a minősített adatok védelméről szóló törvény és az új titokvédelmi rendszer kialakítása nagy terhet ró a Felügyeletre. A két egyetemmel való együttműködés lehetővé teszi, hogy az információbiztonság és az adatvédelem iránt érdeklődő informatikai hallgatók már tanulmányaik alatt bekapcsolódjanak a Felügyelet munkájába.

Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora arra emlékeztetett, egyeteme már 2006-ban létrehozott egy információbiztonsági kutató-fejlesztő központot, ami NATO és EU képesítésekkel is rendelkezik.

(kormany.hu)

Módosítás dátuma: 2011. október 06. csütörtök, 21:17  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A HVG cikke a a kormány ifjúságpolitikai keretprogramjáról

Cimbora és E-bigél: emberebb és magyarabb ifjakat faragna a kormány

Elkészült a kormány ifjúságpolitikai keretprogramja. Eszerint okostelefonokra készült alkalmazásokkal, vírusfilmekkel vennék rá a fiatalokat az aktívabb politikai részvételre. Felélénkítenék a cserkészmozgalmat, Élő Könyvtár program segítségével ismertetnék meg a fiatalokat a hátrányos helyzetű csoportokkal, valamint újraélesztenék a ’70-es, ’80-as években népszerű Cimbora című ifjúsági műsort és a "hátizsákos turizmust".
Bővebben...