FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megújul az Iskolai-, óvodai stratégiai partnerségek pályázattípus

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Rugalmasabb feltételek, egyszerűbb pályázás, jelentősen bővülő pályázati forrás. A megújuló pályázattípus az eddiginél jóval könnyebben alkalmazható szabályrendszerrel segíti a tervek megvalósítását.

Jelentős változásokat tapasztalhatnak az Iskolai-, óvodai stratégiai partnerségek pályázattípusra jelentkező intézmények a 2018-as pályázati fordulóban. Az Európai Bizottság a nemzeti irodák közreműködésével az eddigieknél lényegesen egyszerűbb pályázati feltételeket biztosít pályázati felhívásában. A pályázattípus közérthetősége és hozzáférhetősége a tervek szerint jelentősen javulni fog. A megújuló támogatási forma továbbra is a stratégiai partnerségi kulcstevékenység része lesz, ennek értelmében a korábbi pályázattípus örökségének tekinthető. A projektek szakmai célkitűzései alapjaiban nem változnak, a program továbbra is köznevelési intézmények számára biztosít támogatást intézményi céljaik megvalósítására nemzetközi környezetben. A változtatások célja, hogy minél több iskola és óvoda tudjon csatlakozni az Erasmus+ programhoz és kihasználni annak nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségeit.

Az egyszerűsítési törekvés részeként a pályázati űrlapban jelentősen csökken a kérdések száma, azok megfogalmazása konkrétabb és világosabb, míg a támogatási összeg igénylése sokkal egyszerűbb lesz. A partnerségben minimálisan részt vevő intézmények száma nem változik, azonban a partnerek száma, illetve a költségvetés maximum összege módosulhat, így egységesebb támogatási konstrukció érhető el az intézmények számára.

A pályázattípus bevezetését további forrásnövekedés is kíséri, európai szinten összesen 280 millió euró áll majd a köznevelési stratégiai partnerségi szektorba jelentkezők rendelkezésére. A pályázattípus magyarországi bevezetését közel 50 százalékos forrásbővülés kíséri, ami az Erasmus+ program indulása óta a legjelentősebb emelkedés, melynek köszönhetően a 2017-es évi körülbelül 100 nyertes koordinátori vagy partneri pályázat akár felével is bővülhet.

2017 őszén megjelenik a 2018-as pályázati körre vonatkozó felhívás, melyben az érdeklődők a pontos pályázati feltételekről tájékozódhatnak. A Közalapítvány munkatársai a stratégiai partnerségi pályázatokat előkészítő rendezvényeket tartanak az ősz folyamán, és az új pályázattípust bemutató pályázatíró rendezvényeket is terveznek január-februárban.

Kérjük, kövesse figyelemmel honlapunkat, Erasmus+ tanároknak néven elérhető Facebook oldalunkat, illetve érdemes feliratkozni hírlevelünkre, melyben számos hasznos információt megtalálhat.

Balogh Tamás, Kiss Tímea, Vercseg Zsuzsanna

Erasmus+ Iskolai-, óvodai stratégiai partnerségek

Tempus Közalapítvány

Módosítás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 18:46  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A NIT Elnökségének közleménye

A Nemzeti Ifjúsági Tanács tisztújító Közgyűlésére 2016. december 17-én került sor, amelyen a tagszervezeti képviselők Kaszás Andrást - a Tudatos Ifjúságért Alapítvány elnökét - választották meg a NIT új elnökének. A Nemzeti Ifjúsági Tanács ezúton is köszöni Janzsó Ádám leköszönő elnöknek a szervezetért végzett 4 éves munkáját.

A tagszervezetek képviselői megválasztották a szervezet Elnökségének 2 alelnökét - Hegedüs Zoltánt, Papp Kristófot - és további 3 tagját - Kölkedi Krisztiánt, Nedeczky Lillát, és Papp Zoltánt. Egyúttal sor került a 3 fős Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztására is. A Közgyűlés ismételten bizalmat szavazott Kósa András Csaba és Nemes László FEB tagoknak, valamint megválasztotta Hegedűs Imrét. Az Elnökség tagjai 2 évig töltik be mandátumukat.

Bővebben...