FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Felhívás - Gloria Victis, Kárpát-medencei középiskolai történelmi vetélkedő 2017

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A Rákóczi Szövetség 2017-ben 22. alkalommal hirdeti meg Kárpát-medencei középiskolások számára Gloria Victis elnevezésű történelmi vetélkedőjét. A vetélkedőn minden évben több száz határon túli és magyarországi középiskola háromfős diákcsapata vesz részt. Az évente más-más témakörben meghirdetett vetélkedő idei címe:

A reformáció és a katolikus megújulás

A három fordulóból álló vetélkedő meghirdetése minden évben tavasszal történik. A háromfős csapatok egy tesztsor kitöltésével nevezhetnek. A beküldött dolgozatok alapján a legjobb 60 csapat kap meghívást a második fordulóra, amelyet a Rákóczi Szövetség egy háromnapos ifjúsági találkozó és 1956-os emlékünnepség keretében Budapesten, a Műegyetemen rendez, hagyományosan október 21. és 23. között.

A második fordulóba jutott 60 csapat október 22-én írásbeli fordulón méri össze tudását, és ennek eredménye alapján a legeredményesebb tíz csapat kerül be az október 23-i szóbeli döntőbe. A döntőben neves szakemberekből álló zsűri előtt, számos igényes feladat révén dől el a vetélkedő végső sorrendje. Valamennyi döntőbe és középdöntőbe jutott csapat értékes könyvjutalomban, a legjobb öt csapat tagjai, valamint a felkészítő tanáraik egy külföldi kirándulásban részesülnek.

Az idei évben április 4-től lehet letölteni a jelentkezési lapot és az első forduló feladatlapját (mely tartalmazza a felkészüléshez szükséges szakirodalmat is) a Rákóczi Szövetség honlapjáról (www.rakocziszovetseg.org)


AZ I. FORDULÓ FELADATLAPJA


A kitöltött feladatlap és jelentkezési lap postára adásának határideje: 2017. június 14., szerda.

Minden esetben postai úton kérjük a feladatlap visszaküldését a jelentkezési lappal együtt.

Postázási cím: Rákóczi Szövetség, H-1255 Budapest, Pf. 23.

Az első forduló eredményéről 2017. szeptember 10. után értesítjük a csapatokat, illetve az megtekinthető lesz a Rákóczi Szövetség honlapján is.

A vetélkedővel kapcsolatos további információ a Rákóczi Szövetség központi irodájától kérhető.

CsatolmányMéret
Felhívás 477.65 KB
Jelentkezési lap (docx) 117 KB
Jelentkezési lap (pdf) 89.45 KB
Az első forduló feladatlapja (docx) 5.01 MB
Az első forduló feladatlapja (pdf) 3.59 MB

Forráa: http://www.rakocziszovetseg.org/hu/2017/04/04/gloria_victis_tortenelmi_vetelkedo_felhivas_2017

Módosítás dátuma: 2017. április 05. szerda, 10:00  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ágh Péter és Mihalovics Péter sajtótájékoztatója

Hidat képezni a fiatalok és a kormány közt

A Fidelitas múlt szombaton tartott választmányi ülésén öt pontot fogalmazott meg a fiatalok érdekében – jelentette be Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, országgyűlési képviselő kedden Mihalovics Péter, az OV új elnökével tartott sajtótájékoztatóján. Mihalovics Péter felsorolta a választmányi ülésen az új nemzedék jövője érdekében írásba foglalt öt pontot, melyeket az érdekképviselet, a konzultáció, a kommunikáció, a felelősség, illetve az egzisztencia jegyében fogalmaztak meg.

Bővebben...