FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Felhívás könyvtáraknak a Márai-program I. fordulójában való részvételre

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

A Nemzeti Kulturális Alap a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszterének döntése értelmében elindította a Márai-programot.

A program célja:
A nemzeti kultúrkincs megőrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül; az olvasáskultúra fejlesztése; a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése.

A tervezet megvalósítása érdekében a Nemzeti Kulturális Alap Márai Irodalmi Ideiglenes Kollégiuma és a Márai Tényirodalmi Ideiglenes Kollégiuma a mellékletben megnevezett könyvtárak számára lehetőséget kínál arra, hogy a Márai-program I. listájáról az intézménye részére megállapított keret mértékéig a Könyvtárellátó Kiemelten Közhasznú Kft. (továbbiakban KELLÓ) honlapján, a marai.kello.hu elérési útvonalon könyveket rendelhessen meg.

A jelentkezéshez szükséges információk:

  • A Márai-lista rendelés céljából csak a mellékletben megnevezett könyvtárak számára érhető el,
  • A könyvtárak keretük felét szépirodalmi, másik felét tényirodalmi művek választására használhatják fel a megadott feltételek szerint, amelyhez a KELLÓ elektronikus felülete támogatást ad,
  • A felület lehetőséget biztosít a Márai-listán szereplő könyv és hangoskönyv dokumentumok megrendelésére.

A jelentkezéshez szükséges feltételek:

  • A KELLÓ a könyvtárak igazgatóit e-mail-ben tájékoztatja a jóváhagyott rendelés menetéről, továbbá elküldi számukra az adott könyvtár felhasználónevét és jelszavát,
  • A könyvtáraknak e-mailben válaszolva legkésőbb június 15-ig nyilatkozniuk kell arról, hogy a programban részt kívánnak-e venni (a könyvek megrendelése csak ez után lehetséges),
  • a megrendelt könyveket a KELLÓ megvásárolja a kiadóktól, majd eljuttatja a könyvtáraknak.

Felhívjuk a könyvtárak figyelmét arra, hogy a 250–250 műből 75–75 magyar és külföldi címet a kollégium alapműként a kiemelten ajánlott kategóriába sorol.

A szépirodalmi Márai-lista esetében az alapművek igénylése a közkönyvtáraknak kötelező abban az esetben, ha a könyvtár gyűjteményében nem található meg.
A tényirodalmi Márai-lista alapműveinek igénylése minden könyvtár számára ajánlott.

A Márai-listából történő rendeléseket a könyvtáraknak:

2011. június 1.–2011. július 31-ig áll módjában leadni.

A könyvtárak a könyvek átvételét minden alkalommal szállítólevélen igazolják a KELLÓ számára, majd a program befejezéseként az intézmény vezetője nyilatkozik arról, hogy a könyveket beleltározták (papíralapú leltárkönyv vagy elektronikus formában), és az olvasóknak hozzáférhetővé tették.

Tájékoztatjuk a Könyvtárakat, hogy az Európai Unió Bizottságának N 357/2007. határozatával jóváhagyott támogatási program alapján azok a könyvtárak, amelyek az NKA támogatásával a Márai-listából könyvet vásárolnak, kulturális támogatásban részesülnek.

További információt a KELLÓ munkatársától, Bariczné Rózsa Máriától (tel.: 00-36-1-237-6908 ) lehet kérni.

Márai Irodalmi Ideiglenes Kollégium
Márai Tényirodalmi Ideiglenes Kollégium
Módosítás dátuma: 2011. szeptember 07. szerda, 07:30  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés