FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Felhívás - V. Partiumi kirándulás

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Partiumi Kirándulás
A Rákóczi Szövetség 2016 őszén ötödik alkalommal hirdeti meg középiskolai ifjúsági szervezetei számára „Partiumi kirándulás”elnevezésű programját.

A program célja a partiumi városok, várak magyar vonatkozású kulturális és történelmi emlékhelyeinek felkeresése és megismerése. A Rákóczi Szövetség fontosnak tartják mindemellett, hogy a Kárpát-medencei ifjúsági szervezeteinek diákjai megismerjék egymást és egy jó hangulatú hétvégét töltsenek el közösen. Az utazás során Szatmár megyét barangoljuk be.

A kirándulás időpontja: 2016. szeptember 30 – október 2. (péntek – vasárnap)

A három napos kirándulás autóbusszal történik. A programra az alábbi középiskolai szervezetek jelentkezhetnek:

Magyarországról: Biharkeresztesi Bocskai István Gimnázium; Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma; Felsőzsolcai Ifjúsági; Hajdúböszörményi Veress Ferenc Szakképző Iskola; Miskolci Avasi Gimnázium; Miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium; Miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium ; Miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola; Miskolci Lévay József Református Gimnázium; Miskolci Szakképzési Centrum - Miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskolája; Miskolci Szakképzési Centrum - Miskolci Kós Károly Építőipari Szakközépiskolája és Szakiskolája; Nyírbátori Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium; Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium; Nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium; Nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium; Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium ; Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma ; Sátoraljaújhelyi Szepsi Laczkó Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium; Sátoraljaújhelyi V. István Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola.

Partiumból: Dési Andrei Muresanu Nemzeti Kollégium; Krasznai Cserey Technológiai Líceum; Máramarosszigeti Leőwey Klára Elméleti Líceum; Margittai Horváth János Elméleti Líceum; Nagybányai Németh László Líceum; Nagyszalontai Arany János Iskolaközpont - Csonkatornyi Baglyok; Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum; Nagyváradi Iosif Vulcan Főgimnázium; Nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium; Nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium; Nagyváradi Szent László Római Katolikus Gimnázium; Szamosújvári Ana Ipatescu Elméleti Líceum; Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum; Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium; Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum; Szilágysomlyói Simion Bárnutiu Gimnázium; Temesvári Bartók Béla Líceum; Temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum.

Egy középiskolai szervezet 6 fővel jelentkezhet (5 diák és 1 tanár). A diákok minden esetben csak kísérő tanárral jelentkezhetnek és vehetnek részt a programon (a résztvevők száma 100 fő, 50-50 fő Magyarországról, illetve Partiumból).

A kirándulás magyarországi résztvevői 2016. szeptember 30-án, pénteken 10 órakor indulnak Debrecenből, míg a partiumi résztvevők Nagyváradon találkoznak. A magyarországi és a partiumi csoport Szatmárnémetiben találkozik majd. A program 2016. október 2-án, vasárnap 14 órakor ér véget.

Túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrend dönt! Részletes információkat a jelentkezést követően küldünk.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 16. (péntek)

Jelentkezni az alábbi online űrlap kitöltésével lehet:

http://www.rakocziszovetseg.org/jelentkezesi_lap_partiumi_seta_2016

A kiránduláson térítésmentesen vehetnek részt a jelentkezők. Az utazás, szállás, ellátás és belépők költségét a Rákóczi Szövetség magára vállalja. Az egyénileg intézendő utasbiztosítást és az indulás helyszínére történő eljutást a résztvevők maguk állják.

További információ a Rákóczi Szövetség központi irodájától, illetve Petrovay Lászlótól kérhető telefonon vagy e-mailen (tel:+36 30 697 1048; e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ).

Partiumi Kirándulás
 
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Európai Ifjúsági Fórum Közgyűlése

Az Európai Ifjúsági Fórum 2016. november 17-19. között tartotta Várnában a kétévenkénti Közgyűlését. Az esemény során számos programelem segítette a résztvevőket abban, hogy nagyobb betekintést nyerjenek az európai szintű érdekképviseletbe és a különböző ifjúságot érintő kérdések európai helyzetébe. Többek között volt szó a következő EU Ifjúsági Stratégiáról, a YouthUp projektről, a soron következő YoFestről, illetve a Strukturált Párbeszéd folyamatának értékeléséről. Az eseményen a Fórum közel 100 tagszervezetén kívül, tagjelöltek és vendégek vettek részt.

Bővebben...