FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Európa a polgárokért pályázatíró szemináriumok

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A Tempus Közalapítvány pályázatíró szemináriumokat szervez az Európa a polgárokért program pályázati lehetőségeiről és a pályázás menetéről.

Az Európai Unió Európa a polgárokért programjának célja, hogy segítse a polgárokat az Unió történelmének, működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket. A program emellett kiemelt figyelmet szentel az európai identitás, a tolerancia és egymás kölcsönös megértésének erősítésére is.

Pályázatíró szemináriumok szervezésével igyekszünk segíteni azokat, akik a testvérváros programban és a városok hálózatai pályázati kategóriákban szeretnének pályázatot benyújtani.

A pályázatíró szemináriumokon szó lesz az Európa a polgárokért program felépítéséről, általános és kiemelt prioritásairól, valamint már korábban megvalósított jó példákról. A főként gyakorlati információkra fókuszáló rendezvényen áttekintjük a pénzügyi és a pályázat beadásával kapcsolatos tudnivalókat, a pályázati feltételeket, valamint a bírálati szempontokat, ezzel is segítve a sikeres felkészülést.

A pályázatíró szemináriumok időpontja, és helyszíne:
- 2016. június 29., Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. (program és regisztráció)
- 2016. július 12., Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. (program és regisztráció)

Felhívjuk figyelmüket, hogy a 2 pályázatíró szeminárium tartalma megegyezik.

A rendezvényekre szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Testvérvárosi találkozók – testvértelepülések polgárainak találkozóját támogatja a program. A polgárok mozgósítása helyi és uniós szinteken az európai uniós politikai intézkedések megvitatására ad lehetőséget, ezzel is elősegítve a polgári részvételt az európai uniós döntéshozatali folyamatokban. Lehetőséget kínál a társadalmi szerepvállalás erősítésére és az önkéntesség népszerűsítésére európai uniós szinten.

Városok hálózatai – azon településeknek és szervezeteknek nyújt támogatást, melyek hosszú távú együttműködésben dolgoznak együtt egy közös témán, hálózatokat hozva létre, ezáltal is növelve az esélyét egy fenntartható együttműködésnek.

Forrás: http://tka.hu/hir/5534/europa-a-polgarokert-palyazatiro-szeminariumok

Módosítás dátuma: 2016. május 26. csütörtök, 16:27  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés