FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Vizitúrák a Dráván

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Vízi túra

 Magyarország legszebb vízi túrái a Dráván szerveződnek. A végig érintetlen természeti környezetben haladó folyó seregnyi érdekes típusú megjelenést produkál. A fentebb még gyors zúgókkal tarkított folyó a síkra leérve lényegesebben nyugodtan halad, de sodrása, rengeteg akadója, kavicspadja és zátonya izgalmas evezést kínál. A drávai vízitúrák különleges hangulatúak, egyediségük más folyók evezéseivel összehasonlíthatatlan. A csend végtelen, a buja ártéri erdő a vízbe ér, a természet kézzel fogható. Nincs vízen úszó petpalack, lármás jetskizés, hullámgyártó hajóforgalom – csak Ön és a folyó. Ússzon egy hűsítőt a  kristálytiszta vízben, nyúljon el egy zátony hófehér fövenyén és érezze át az igazi természet nyugalmát.

A Dráván, a környezet és a természet védelme érdekében, csak szervezett túrákon lehet részt venni, melyek fix időpontokban, fix kikötési helyszíneken és meghatározott menetrend szerint zajlanak.

Az Éden Park vízi túra felelőse nemcsak a Dráva szakavatott ismerője, de képzett vízi mentő és profi evezős is.

Kétféle programot kínálunk:

A. Fix időpontokban szervezett klasszikus Dráva túra, Muraszemenyétől vagy  Őrtilostól Barcsig, igény szerint egészen Drávaszabolcsig, Vízvár, Barcs, Drávatamási, Szentborbás és Drávasztára érintésével. Itt a távolság hosszától függ az időtartam, ami 3 és 7 nap között változik.

A túra indulási időpontja és hossza évente változik, aktuális információkat a túravezetőtől kérdezhetnek, Bencze Ádám: 0620 922 1686

2016-ban három túrát szervezünk, melyen evezhet kenuval, a rutinosabbak kajakkal, a vízzel csak most ismerkedők pedig részt vehetnek rajtuk utasként, csónakon.

Időpontok:

Június 24-26. Útvonal: Őrtilos – Vízvár – Barcs, időtartam 3 nap.

Ára 12.500,-Ft/fő

Július 16-18. Útvonal: Őrtilos – Vízvár – Barcs, időtartam 3 nap.

Ára 12.500,-Ft/fő

Augusztus 18-21. Útvonal: Muraszemenye- Őrtilos – Vízvár – Barcs, időtartam 4 nap.

Ára 17.500,-Ft/fő

További információkért, kérjük, hívja fenti számunkat!

Jelentkezéskor kérjük a jelentkezési lapot kitölteni, és a következő e-mail címre elküldeni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Jelentkezési lap letöltése: jelentkezesilap.pdf

A 3 napos túra rövid leírása:

1. nap

Találkozás az őrtilosi táborhelyen, ahová mindenki önállóan érkezik. A táborhely közvetlenül a vasútállomás mögött, a vízparton található. Megközelíthető autóval, vagy vasúton. Tábornyitás du. 14 órától.

Program: sátorverés, strandolás, séta a Látó-hegyi kilátóponthoz, onnan a kanyargós Dráva megtekintése, túraokmányok kitöltése, túradíj befizetése, kenuk, felszerelések átvétele.

Este tábortűz melletti beszélgetés, szalonnasütés. (Az alapanyagot a szervező biztosítja.)

2. nap

Táborbontás, reggeli (egyénileg), túra indítás:  az előttünk álló Dráva szakasz ismertetése, figyelem felhívása a lehetséges veszélyforrásokra.

Vízre szállás: kb. 9 órakor

Az Őrtilos-Vízvár szakasz 45 fkm hosszú, ami majdnem teljes egészében Horvátország területén kanyarog. Ez azt jelenti, hogy a szabályok betartásával szinte kikötés nélkül kell teljesíteni, leszámítva a technikai leállásokat. Érkezés Vízvárra várhatóan 17:00 körül.

Szállás: saját sátorban, vagy egyedi igény szerint az Éden Park vendégházaiban. (opciós lehetőség)

Program: felszerelés karbantartása, sátorverés, közös peka vacsora (A peka horvát eredetű, két részből álló, méretes öntöttvas edény, melyben egyedi fűszerezésű zöldséges hús fő, majd sül össze. Használata bonyolult, mert órákon át parázs ágyon ültetve parázs fedéssel kell ellátni, de a végeredmény egyedi, utánozhatatlan ízkavalkád.)

 3. nap

Táborbontás,  reggeli (egyénileg), túra indítás: az előttünk álló Dráva szakasz ismertetése.

Vízre szállás: kb. 9 órakor.

A Vízvár-Barcs Dráva-szakasz 38 fkm hosszú, kis vízállásnál sok kikötési hellyel, sóder és homokzátonyokkal, strandolási lehetőséggel, látványos természeti képződményekkel.

Érkezés Barcsra várhatóan 17 óra körül.

Program: felszerelés karbantartása, leadása,  könnyes búcsú, vagy igény szerint még egy éjszaka sátorban.

Tudnivalók:

Utazás: Az indulási állomásra és a célállomásról az utazás egyénileg történik.

Szállítás: A csomagokat kísérőautó hozza a csapat után a teljes szakaszon, a kísérő igény szerint be is vásárol (inni, ennivaló, stb.)

Étkezés: Az első és második nap vacsoráját az ár tartalmazza.

Biztosított felszerelés: igény szerinti vízi jármű, evező, mentőmellény.

Javasolt felszerelés: hálózsák, polifoam, sátor, fürdőruha, sapka, napolaj, szúnyogriasztó, kulacs, kés, személyi okmányok, költőpénz, vízálló zsák, vagy tok.

A túrákon való részvétel feltétele az önálló felelősségvállalás, és úszni tudás. Evezési rutin jó ha van, de nem elvárás.

————————————————-

B. Másik típusú túránkat teljesen személyre szabjuk. Nyaraló vendégeinknek igényeik szerint szervezzük meg vízi kirándulásaikat, gumicsónakon utasként, vagy önálló evezéssel alumínium, műanyag túra kenuban vagy kajakban. A túrák időtartama lehet 1, 2, 4, vagy 8 óra hossza.

Szervezünk evezést pároknak, családoknak, de akár csoportoknak is 40 főig.

Ötleteinkért, ajánlatokért, kérjük, keressen elérhetőségeinken!

Forrás: http://varadrava.hu/vizi-tura/

Módosítás dátuma: 2016. február 19. péntek, 20:19  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúsági találkozó a Diákművelődési Házban Kolozsváron


Ifjúsági találkozóra kerül sor a Diákművelődési Házban az Integratio Alapítvány és partnerei szervezésében, az Erdélyi Ifjúsági Jelentés program keretein belül. Az Erdélyi Ifjúsági Jelentés célja az erdélyi ifjúsági szféra működésének feltárása és legfontosabb problémáinak és igényeinek bemutatása volt, három központi területre koncentrálva: támogatáspolitika, célcsoport-mobilizáció és önkéntesség. 
Bővebben...