FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

„Komposztálj velünk, ha iskolás vagy!”

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Pályázat budapesti osztályközösségek részére

 

Tudtad, hogy hasznos lehet a tízóraid maradéka és a focipályáról lenyírt fű? Hány bogár élne meg a szünetben elfogyasztott almád csutkájából? A Füvészkertért Alapítvány és a Szamóca Kiskertész Tanoda pályázatot hirdet 4., 5., 6., 7. évfolyamos budapesti osztályoknak komposztálós programban való részvételre. A nyertes osztályok gyakorlati kertészkedős/komposztálós foglalkozáson vesznek részt a Füvészkertben, ahol megismerkednek a komposztkészítés folyamatával, fontosságával.

Szerintetek miből lesz a komposzt, milyen hulladékok komposztálhatóak, és mire használhatjuk a kész komposztot? Az iskola udvarán lehullott levelek, a focipályáról lenyírt fűnyesedék és a tízórai maradékai is mind hasznos hulladékok. Rajzoljátok, írjátok vagy bármilyen más technikával mutassátok be, hogyan hasznosítanátok ezeket a hulladékokat! – írják a Füvészkertért Alapítvány közleményében.

Használjatok minél érdekesebb, innovatívabb technikát! A pályázatra olyan rajzokat, képzőművészeti alkotásokat várunk, melyek tükrözik a komposztálás folyamatát, eredményét, vagy egy esszét kérünk arról, hogy milyen anyagokat lehet komposztálni, mire használható az előállított komposzt – bátorítanak a közleményben.

A nyerteseket szakmai zsűri választja ki. A nyertesek száma 24 osztály. A nyertes osztályok a Szamóca Kiskertész Tanoda irányításával gyakorlati komposztálós foglalkozáson vesznek részt az ELTE Füvészkert területén. A nyertes osztályokat áprilisban és májusban fogadják.

A pályázatokat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre várják 2016. február 29-ig.

Eredményhirdetés 2016. március 11-én lesz. A foglalkozásokat 2016. áprilisban és májusban tartják. A pályázaton tüntessék fel a részt vevő osztály és iskola elérhetőségeit, és a vezető pedagógus elérhetőségeit, valamint a gyerekek neveit.

A program a Fővárosi Környezetvédelmi Alap támogatásával valósul meg. Célja a környezettudatos szemléletformálás az iskolában, a komposztálás folyamatának és fontosságának elsajátítása a gyakorlatban. A nyertes osztályok diákjai a foglalkozáson megszerzett élmények által mindig emlékezni fognak az itt megszerzett ismeretekre, vagyis arra, mit és hogyan komposztáljanak, és mire használják az elkészült komposztot. A program által megszerzett tapasztalatok lehetőséget adnak saját komposztáló kialakítására az iskola udvarán.

Pályázati feltételek:

A pályázók köre: a pályázaton indulhat bármely budapesti 4., 5., 6., 7. évfolyamos iskolai osztály.

A jelentkezés feltételei: a pályázó elfogadja a pályázati kiírásban részletezett feltételeket és a nyertesek kiválasztásának módját.

A pályázó a pályázati anyag benyújtásával hozzájárul, hogy a pályázati anyagot (rajzokat, képeket, esszéket, információkat) a kiíró felhasználja a program népszerűsítéséhez, kommunikációjához.

A pályázati anyag tartalma:

1 db rajz vagy bármely más technikával készült képzőművészeti alkotás vagy esszé, melynek témája: „Szerintetek miből lesz a komposzt, milyen hulladékok komposztálhatóak, és mire használhatjuk a kész komposztot?”

A pályázó osztály adatai: iskola neve, osztály neve, osztályfőnök neve, kapcsolattartó neve, elérhetősége.

A pályázatok beküldési módja, határideje:

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre várják. Az installációkról, a képzőművészeti alkotásokról fotókat várnak.

A pályázat beadásának határideje 2016. február 29-e.

A pályázatok megvalósítása:

A nyertes osztályok fogadása 2016. áprilisban és májusban, előre egyeztetett időpontban történik. A foglalkozás időtartama 1 óra. A foglalkozás az ELTE Füvészkertben zajlik. A pályázat nem tartalmazza a helyszínre utazás költségét!

A pályázatok elbírálása, eredményhirdetés:

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.

Az eredményhirdetés 2016. március 11-én lesz.

(Fotó: Clare Bloomfield at FreeDigitalPhotos.net)

Módosítás dátuma: 2016. február 18. csütörtök, 21:21  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A fiatalokon múlik, hogy fennmaradnak-e a magyar-magyar kapcsolatok

Minden ifjúsági szervezet felelőssége, hogy a magyarság alapeszméi a migrációs nyomás ellenére is fennmaradhassanak, hogy az értékek és alapeszmék megerősödhessenek – fogalmazott Schanda Tamás János ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár Makón, ahol éves gyűlését tartotta a Magyar Ifjúsági Konferencia. A határon innen és azon túli magyar fiatalokat tömörítő szervezet a kormány kiemelt ifjúsági programjairól és a legfontosabb változásokról értekezett, valamint górcső alá vette az elmúlt egy év kezdeményezéseit.

Bővebben...