FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Főszereplő emlékeink a Barcaságon

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Ifjúsági Caritas Egyesület és a Hétfalusi Magyar Művelődési Társaság

Főszereplő emlékeink a Barcaságon

címmel

 

alkotópályázatot hirdet

képzőművészeti és irodalmi kategóriákban

három ifjúsági korcsoportban

(12-14 évesek / 14-20 évesek / 20-30 évesek).

 

Jelen pályázat a magyarországi Ifjúsági Caritas Egyesület Kárpát-medencében meghirdetett pályázati kiírásával részben megegyezik.

A pályázat témája:

Nézz körül lakó, vagy szülőhelyed múzeumaiban, helytörténeti gyűjteményeiben, vagy akár a szülőhelyed, lakóhelyed utcáin, terein és válaszd ki a számodra legérdekesebb, legizgalmasabb tárgyat, épületet, vagy bármilyen helyszínt, amelyet fantáziád segítségével a história egy pillanatába illeszthetsz és rajzold le, írd le számunkra: alkoss vele történelmet! Tedd egy jelenet főszereplőjévé azt a kiállítási tárgyat, emléket, amelynek vitrinje előtt a legtovább szoktál álldogálni, azt a köztéri szobrot, amelyre mindig felnézel, azt az épületet, amely lehet, hogy felújításra szorul és semmi dísze nincs, ám neked mégis tetszik, hiszen már 150 éve masszívan áll és tanúja a múló időnek.

Ha van időd, olvass utána „kedvencednek”, vagy érdeklődj róla másoknál. Ha erre nincs lehetőséged, akkor se légy rest: alkoss kiválasztott kedvenced köré eseményt, helyezd a helyi történelembe, találd ki, hogy milyen szerepe lehetett. Ötleteidet bármilyen képzőművészeti ágban várjuk és elfogadjuk. Írhatsz novellát, mesét, újsághírt, amelynek központjában a választott emléktárgy áll, de itt a lehetőség, hogy akár a róla szóló históriás ének, vagy vers alkotásában is kipróbáld magad. Rajzolhatsz is, akár egyjelenetes grafikát, akár többkockás képregényt, de a gyurmákból alkotott, beállított és lefotózott kép ötletéért még pluszpontot is adunk.

Nem történelmi hitelességű ábrázolásokat és történeteket várunk, de természetesen a bírálatnál szerepet kap, ha az adott pályázati téma „megközelíti” az ismert tényeket. Egyetlen feltétel: a fantáziád ne lobogjon túl a valóság határain, azaz jelen pályázat keretében nem sci-fi, fantasy, stb. pályaműveket várunk.

Pályázni lehet eltűnt, megsemmisült emléktárgy, vagy már lebontott épület szerepeltetésével is, amelyek azonban pl. fényképen láthatóak, vagy a közösségi őrzi emléküket.

A beküldött alkotásokat jellegük szerint soroljuk a két kategória egyikébe, (képzőművészeti és irodalmi) Az alkotásodat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. elektronikus levélcímre várjuk. Kép esetén jpg, vagy pdf, szöveges mű esetén word, vagy pdf kiterjesztésben.

Beküldési határidő: 2016. március 10. 24.00-ig.

Kérjük, hogy az üzenetben röviden írd meg neved, születési idődet, és értesítési (levelezési) címedet. Ha nem kívánod a címedet megírni, akkor elegendő csak elektronikus levélcímedet. Telefonszámokat nem kérünk, a kapcsolattartásra alapvetően az elektronikus levelezést használjuk. Továbbá írd meg, hogy az alkotásod „főszereplő emléke” (tárgy/épület) hol található? Pl. emléktárgy esetén a múzeum állandó kiállításában, épület esetében pedig leírhatod az épület címét. Ha az emléknek további ismertetői is vannak, (pl. elnevezése) azt is megírhatod.

Az eredményekről és a díjátadás módjáról a pályázókat elektronikus levélben értesítjük.

Díjazás: mindhárom korcsoportban és kategóriában az 1-5. helyezettek részére.

A Hétfalusi Magyar Művelődési Társaság ezen kívül mindegyik kategóriában önálló különdíjat adományoz azoknak, akik (jelenlegi, vagy egykori) iskolájukkal kapcsolatos emléket örökítenek meg.

A zsűrinek lehetősége van megosztott díjazásra is.

Tájékoztatás, információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , vagy telefonon: Hochbauer Gyula, 0757/125-461)

Négyfalu – Budapest, 2016. február 12.

 

Pályázatunkat a magyarországi Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

(NEA-UN-15-SZ-1370)

Módosítás dátuma: 2016. február 18. csütörtök, 20:25  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A jó ifjúságpolitika alapja, hogy hallgassuk és halljuk meg a fiatalokat
A Kormány számít a fiatalságra és Magyarország jövőjét a fiatalokban látja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Nemzetstratégiai Kutatóintézet mai napon megrendezett Külhoni Magyar Ifjúságkutatás - 2014 záró konferenciáján.

Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár az Alaptörvényt idézve elmondta: „Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában. Hisszük, hogy a gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot”.

Bővebben...