FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Itt a helyed, ha diákíró, diákköltő vagy!

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdette a 39.  Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot, melynek keretében 206. március 22. és március 25. között Sárvár városában rendezi meg az irodalmi pályázat táborát.

Pályázni vers, próza és tanulmány kategóriában lehet. Várják minden 14–18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy-egy pályázat maximális terjedelme műfajonként 15 kéziratoldal lehet, számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal írva. Ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadnak.

A pályázat benyújtási határideje 2016. február 22-e.

A pályázatok beküldhetők e-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum vagy pdf fájlformátumban), az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre. Az e-mail tartalmazza a pályázó nevét, címét, esetleg telefonszámát, valamint iskolájának nevét, címét és e-mail címét is. Fontos: ha valaki két kategóriában pályázik, két külön e-mail-mellékletben küldje el írásait (külön mellékletben a verseket és külön például a prózákat). A melléklet elnevezése ennek megfelelő legyen: pl. „XY versei”. Ne legyen minden vers vagy novella külön fájl! A mellékleten belül is minden írás fölött szerepeljen az író neve!

Pályázni lehet postai úton, egy példányban is. A borítékra a feladó kívülről írja rá, hogy melyik kategóriában pályázik (így: „verspályázat”, „prózapályázat” stb.). Aki két kategóriában indul, két külön borítékban küldje írásait. A postán érkező pályázat belső címoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát is, és iskolája nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát. A következő címre várják a pályázatokat: Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1.

Az ötven legjobb pályázat szerzőinek 2016. március 10-ig meghívót küldenek az idei sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri tagjai értékelik a pályaműveket.

A meghívottak számára a sárvári irodalmi  tábor díjmentes, szükség  esetén  úti-költségtérítést biztosítanak részükre.

(Fotó: surasakiStock at FreeDigitalPhotos.net)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Interjú Stágel Bencével a Magyar Nemzetben

A frakciószövetségen belül felmerülő problémákkal kell szembenézni – így reagált Stágel Bence kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a Fidesz frakcióvezetőjének napokban elhangzott kijelentésére, amely szerint ideje lenne a KDNP-nek szembenéznie azzal, hogy nem koalíciós kormányzás van Magyarországon. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke arról is beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában, hogy az ifjúságpolitika terén az IKSZ dinamikusan növekvő ifjúsági szervezet, számos ponton közösek a céljaik a Fidelitasszal, és egészséges versenyben igyekeznek minél több fiatalt megszólítani.

Bővebben...