FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

L. Simon László lesz a kultúráért felelős államtitkár

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
L. Simon László váltja jövő hétfőtől Szőcs Gézát a kultúráért felelős államtitkári poszton. A miniszterelnök szerint a hitelre és adósságra épülő növekedés és jólét tönkreteszi a nemzetet. A Hagyó-ügy valamennyi vádlottjára börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyész. A nap legfontosabb hírei június 13-án.
 
L. Simon László váltja jövő hétfőtől Szőcs Gézát a kultúráért felelős államtitkári poszton. Az Emberi Erőforrások Minisztériumát irányító Balog Zoltán azután kérte fel L. Simon Lászlót, hogy Szőcs Géza a felmentését kérte, amit Orbán Viktor miniszterelnök elfogadott. A kormányfő egyben miniszterelnöki főtanácsadónak kérte fel Szőcs Gézát. A kultúráért felelős államtitkár szerint irányítása alatt a kulturális államtitkárság tisztességes munkát végzett az elmúlt két évben. A parlamenti ellenzéki pártok azonban bírálták Szőcs Géza államtitkári munkáját, amely alatt szerintük szétesett a kultúrpolitika.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának mai napon felmentését kérő kultúráért felelős államtitkára, Szőcs Géza megbízatása – lemondását elfogadva – 2012. június 17-i hatállyal szűnik meg.


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az államtitkári feladatok ellátására L. Simon Lászlót kérte fel 2012. június 18-tól.

L. Simon László a felkérést elfogadta.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)

Módosítás dátuma: 2012. június 14. csütörtök, 21:38  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Sok a nyári tábor, egyre kevesebb a gyerek

Jövő évtől külön szabályokhoz kötné a táboroztatást az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos.
Ma még megbecsülni sem lehet, hány nyári tábort bonyolítanak le hazánkban, s arról sincsenek pontos adatok, hány gyerek vesz részt ezeken. Egyesek szerint ezer-ezerötszáz, mások szerint nyolcszáz-ezerkétszáz tábor lehet évente, a résztvevők száma pedig ötven-százötven ezer közöttire tehető. Statisztikák nem állnak rendelkezésre, és azt sem lehet megmondani, hogy mi számít nyári tábornak – mondta a hirado.hu-nak a Táboroztatók Országos Egyesületének (TOE) elnöke. Sárvári István szerint a hiányos információk miatt is szükség van minőségbiztosítási rendszerre és táboroztatási előírásokra, amelyeket már évek óta sürget a civil szervezet.

Bővebben...