FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

AZ 56-OS KIÁLLÍTÁSOK KÍSÉRŐ PROGRAMJAI

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az '56-os Múzeumtúrával célunk, hogy az 1956-os forradalmat, annak előzményét és hatásait különböző aspektusokból megközelítő és bemutató kiállításokat, valamint a hozzájuk kapcsolódó programokat összegyűjtve egy olyan válogatást adjunk az érdeklődők, elsősorban az iskolák számára, amelynek segítségével a diákok egyedi módon ismerkedhetnek meg a forradalom eseményeivel, annak elő- és utótörténetével.


Ne felejtsd el begyűjteni a Mozaik Múzeumtúra matricát, keresd az Információs Táblát!

- 2016. OKTÓBER 17-21.
ORSZÁGGYŰLÉSI MÚZEUM – 1956-OS EMLÉKHELY (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.)
Jelentkezzetek be az osztállyal, ezen a héten csak Titeket várnak!

Az 1956. október 25-i sortűz áldozatainak emlékhelyét a Kossuth tér alatt húzódó, az Országház egykori klimatizálását elősegítő déli szellőző alagút 350 m2-es terében alakították ki. Az eseményekről a múzeumi tárgyak, korabeli vetített képek és monitorokon futó dokumentumfilm-részletek adnak hiteles tájékoztatást, a túlélők visszaemlékezései pedig megrázó lenyomatai az akkor itt tombolt embertelenségnek. Az érintőképernyőn látható interaktív térkép az '56-os sortüzek helyszíneit mutatja be, amelyek átfogták egész Magyarországot.

INFÓ ISKOLÁS CSOPORTOK RÉSZÉRE: Csikós Gábor, 06-1-441-4343, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , TOVÁBBI INFÓ ITT

- 2016. OKTÓBER 19., szerda
BAJOR GIZI Színészmúzeum (Stromfeld Aurél utca 16., Budapest, 1124)
16:00-17:30 A forradalom drámája – Gáli József: Szabadsághegy

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából 5 alkalmas beszélgetéssorozat indul a Bajor Gizi Színészmúzeumban.
Meghívott vendégek: Standeisky Éva, Léner Péter, Schnell Ádám
Témánk: A forradalom drámája – Gáli József: Szabadsághegy

A tárgyalt források: Gellért Endre sajtótájékoztatója Az ember tragédiája felújításáról, 1955. január 7. előtt; A Színházművészeti Szövetség vitájának jegyzőkönyve Az ember tragédiájának bemutatójáról; Az írók memoranduma, Irodalmi Újság, 1956. 40. szám; Színház és Mozi, 1956. október 20.; A Népművelési Minisztérium műsorterv-vázlatai az 1950-es évekből

A belépés díjtalan!
INFÓ ISKOLÁS CSOPORTOK RÉSZÉRE: Szebényi Ágnes, 06-1-375-1184/105 m., Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. TOVÁBBI INFÓ ITT

- 2016. OKTÓBER 19., szerda
MAGYAR NEMZETI MÚZEUM (1088 Budapest Múzeum krt. 14–16.)
16.30 – 17.30 Feloldjuk 1956 Rejt/Jel/Képeit - Tárlatvezetés

Hogyan került a Múzeumba a Sztálin szobor kézfeje? Miért ágaskodnák vörös létrák az első teremben? Honnan került elő Chagall egyetlen 1956-os témájú képe?  Hogyan rejtette el 56-os festményeit Görgényi István? Miért hamisítottak a muzeológusok 56-os tárgyakat 1957-ben? Mit jelent a felirat: Kádár Apró Dögei?

Ezekre, és még számos, akár az önök által feltett kérdésekre is választ kaphatnak. A rendhagyó program során Gál Vilmos, a kiállítás kurátora vezetésével járhatják végig a termeket, ahol a kiállítás műtárgyainak megismerésén túl a tárlat megrendezésének kulisszatitkaiba is betekintést nyerhetnek, valamint, a műtárgyakhoz kapcsolódó történetek, városi legendák, anekdoták felidézésével kerülhetnek közelebb kiállításunkhoz, illetve 1956, a nagyközönség számára mindeddig ismeretlen képzőművészetéhez.

A tárlatvezetésen a kiállításra váltott belépőjeggyel vehetnek részt!

INFÓ ISKOLÁS CSOPORTOK RÉSZÉRE: Kántor Judit, 06 1-327-7702, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. TOVÁBBI INFÓ ITT

Adatvédelmi nyilatkozat | Zöld szám: +36-80/620-123 | E-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Sajtókapcsolat: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Forrás: http://www.mozaikmuzeumtura.hu/56

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Illés Zoltán: környezetvédelemi gyakornoki programra van szükség

Szükség van a közigazgatásban már működő gyakornoki program elindítására a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi, természetvédelmi, vízügyi államtitkárságán belül a környezet- és természetvédelem, a vízügy területén is, ahol a pályakezdő fiatalok gyakorlatot tudnak szerezni - hangsúlyozta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára kedden, a Fidelitas környezetvédelmi kabinetjének ülése utáni sajtótájékoztatón.

Bővebben...