FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

 • A betűméret növelése
 • Alapértelmezett betűméret
 • A betűméret csökkentése

Hetvenezren voltak a Szegedi Ifjúsági Napokon

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A szerdán elkezdődött, több évtizedes múltú hazai fesztivál hét helyszínén százötven fellépő szórakoztatta a vendégeket. Az augusztus végén szokatlan kánikula ellenére a délutáni programok közül komoly tömegeket vonzott a Nemjuci és a Hiperkarma. Megtelt a nagyszínpad előtti rét az Edda, a fúziós reggae műfaját megteremtő jamaikai Diana King, a 30Y, valamint az R'n'B, hiphop és elektropop keverékével Szegeden is sikert arató amerikai Kelis koncertjére.

A kisebb színpadok közül a Borsodi Malátabárnál a Fish!, a Mystery Gang és a Sub Bass Monster aratott sikert, a Pepsi Színpadnál az orosz-osztrák Russskaja, a Music Channel Arénában pedig a Belga.

A nemzetközi Greener Festival Awardot és a Zöld Fesztivál Díjat is elnyert rendezvényről a korábbi évekhez hasonlóan száműzték a műanyag söröskorsókat, a vendéglátóhelyeken az országban elsőként itt bevezetett "re:pohárba" töltötték az innivalókat.

A SZINdizájn Parton megunt és újrahasznosított ruhadarabokból vagy szelektíven gyűjtött anyagokból készült alkalmi és mindennapi viseleteket felvonultató divatbemutatót tartottak. A ruhák mellett kiegészítők is készültek újrahasznosított anyagból: délutánonként a fesztiválvendégek is próbára tehették ügyességüket, Megyeri Zsófi iparművész vezetésével félezer kiürült sörös doboz alakult át fejdísszé, nyaklánccá vagy fülbevalóvá.

A környezettudatos szemléletet népszerűsítő Zöldplaccon a vendégek fogadalmait gyűjtötték össze: egy pár megígérte, hogy szelektíven gyűjti majd a szemetet, ha összeköltözik. De akadt, aki azt fogadta meg, hogy csak olyan háza lesz, amely passzív épületként nem használ föl külső energiát.

Mintegy hetvenezren szórakoztak a hazai nyári fesztiválszezon hagyományos záró rendezvényén, a vasárnap hajnalban véget ért Szegedi Ifjúsági Napokon. A 69600 vendég közül 4800-an sátoroztak az Újszegedi Partfürdőn, és szép számmal akadtak olyanok is, akik a kemping üdülőiben vagy valamelyik közeli szállodában, panzióban laktak.

Kommentek

 • 2011.08.28 18:08:06Natours

  28 éve voltam utoljára SZIN-en. :-)

 • 2011.08.28 20:42:48kultúrpesszimista

  Siralmasan szar a felhozatal évek óta. Viszont 5-6 éve a Cure hatalmas durranás volt (4000 HUF-ért)!!! Állítólag már a soundcheck is egy élményszámba ment.

 • 2011.08.28 21:10:10nemvicces név

  Valóban, köztudott hogy kultúranalfabéták és tolvajok rendezik sajnos kormány és pártállástól függetlenül. Idén meg még rosszabbul és nagyon késve indult a program meghirdetése, de aztán végül csak lett 1-2 érdekesség minden napra (ráadásul pont a két "nagy nevet" kihagytam).
  A vibe viszont ugyanaz mint mindig, az pedig mindent visz.

 • 2011.08.28 21:19:00dobcsek

  a felhozatal valóban nem a legtutibb évek óta, viszont a legkedvesebb, legszimpatikusabb fesztivál, ráadásul a város szívében. ha másra nem is, ide biztosan megyek mindig

 • 2011.08.28 22:07:12sheriffkoma

  Zöld fesztivál...
  re:pohár, kontra fene tudja hány KWh energia ment el.
  A bejárathoz közel, a MÁV bódéjából kimenő vezeték végén a kilowattos reflektor éjjel-NAPPAL működött. A klímavédelemmel foglalkozó, ökológiai lábnyomot számolgatók sátránál szóvá tettem, nem-e le kelle azt kapcsoltatni, soká lesz még este, azt a választ kaptam, hogy ez nem az ő dolguk. Oké, de legalább szólni kellene, ha már zöld fesztivál, majd ők lekapcsolják. De nem, mert ...
  Na jó, elmentem onnan, ezek is csak annyit érnek, mint egy kövér dietetikus.

 • 2011.08.29 00:24:01Kohn Troll (Altdel)

  Én öt éve járok SZIN-re, de nekem úgy tűnt, hogy sosem voltak olyan kevesen, mint idén. Korábban is ilyen 70e környéki adatokat adtak meg. Biztos, hogy ez idén is ennyi volt?

  Én úgy saccoltam, hogy ha tavaly 70 ezren lehettek, akkor idén max. 50 ezren. Ti hogy éreztétek?

 • 2011.08.29 00:26:46Kohn Troll (Altdel)

  Őőőő... Asszem meg is szültem a megoldást. A sejtésem az, hogy korábban sokan több napra mentek ki, idén pedig eltolódott az arány az egynaposok irányába. Egyidőben tehát kevesebben voltak kint, mint tavaly, bár a "darabszám" stimmel.

  Ez csak sejtés a részemről. Tudtok erről megerősítő/cáfoló statisztikát?

 • 2011.08.29 00:30:51Kohn Troll (Altdel)

  A repohár meg tuti dolog, a fesztivál esetleges többi pazarlásától függetlenül. Jó kis nevelőeszköz az ifjúságnak.

  Csak hiányoltam a pár éve működő repohár-helyettesítő plasztiktallérokat. Most csak készpénzre lehetett a poharat beváltani, amiről szerencsétlen pultosnak számlát kell kiállítania, míg a tallér 1 sec alatt vihető lenne. így inkább hurcoltam magammal az üres repoharat, csak ne kelljen sorba állnom.

  Amúgy a SZIN szuper volt. Jövőre is megyek. :)

 • 2011.08.29 01:14:44eiffelke

  A legélhetőbb fesztivál maradt. Még nem a lehúzásról szól. A felsorolás kihagyott pár méltán a legnagyobbaknak kijáró megemlítést: Tündérground, VHK, Turbo...
  Szóval, lehet fikázni, meg tény, hogy kevesebben voltak kb. tízezerrel - mint ált. szoktak -, mégis a helyén volt. Nem bántam meg.

 • 2011.08.29 08:16:27fotofabrik

  @Natours én pedig idén utoljára voltam szinen :D

 • Forrás: index.hu 2011.08.28. 16:09 - MTI
Módosítás dátuma: 2011. augusztus 29. hétfő, 08:52  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Sikeresen zárult a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program
Ünnepélyes keretek között került sor a 2011. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program gyakorlatzáró rendezvényére és a program elvégzését igazoló dokumentumok átadására az Országházban. Az eseményen Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára, Biró Marcell közigazgatási államtitkár és Kiss Norbert, a Nemzeti Közigazgatási Intézet főigazgatója köszöntötte az ösztöndíjasokat.
Bővebben...