FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Elkezdődött a visszaszámlálás-Európa a VOLT-ra vár!

Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
A VOLT fesztiválmindig is egy különleges fesztiválnak számított, hiszen nem messze a rendezvény helyszínétől kicsivel több, mint 20 esztendeje még szöges drótok álltak, de 20 esztendeje nagy változás történt, mely Sopront s az Európa Kempinget beírta Európa történelmébe.

Mondhatnánk, hogy az idei események is hasonló horderejűek, hiszen egy sikeres félév után Európa sokszínű nemzetei összegyűlnek, s egy helyen, egy rendezvény keretein belül mutatják majd be Európa csodás változatosságát. A VOLT fesztiválra 27 tagállamból érkeznek a résztvevők és a művészek, mindezek mellett az Európa Kemping és az Európa Konyha is várja majd a résztvevőket. A VOLT fesztivál idén egy igazi európai össznépi ünnepséggé válik.

Az elnökség tudósítóinak a VOLT fesztiválról szóló tudósítása a következő oldalon olvasható teljes terjedelmében:
http://elnoksegtudositoi.eu/rovatok/meghivo/elkezdodott-a-visszaszamlalas-europa-a-volt-ra-var/ 

Június 29-én veszi kezdetét a VOLT fesztivál, mely az Európai Unió tanácsának Magyar Elnökségének a hivatalos záró rendezvénye is egyben. Egy különleges záró akkordja lesz ez elnökségi fél évünknek, mely tele volt sikerekkel s elismerésekkel s ennek a sikersorozatnak a megkoronázása lehet a VOLT fesztivál.

    forrás:www.volt.hu

A VOLT fesztivál mindig is egy különleges fesztiválnak számított, hiszen nem messze a rendezvény helyszínétől kicsivel több, mint 20 esztendeje még szöges drótok álltak, de 20 esztendeje nagy változás történt mely Sopront s az Európa Kempinget beírta Európa történelmébe. Mondhatnánk, hogy az idei események is hasonló horderejűek, hiszen egy sikeres félév után Európa sokszínű nemzetei összegyűlnek, s egy helyen, egy rendezvény keretein belül mutatják majd be Európa csodás változatosságát. A VOLT fesztiválra 27 tagállamból érkeznek a résztvevők és a művészek, mindezek mellett az Európa Kemping és az Európa Konyha is várja majd a résztvevőket. A VOLT fesztivál idén egy igazi európai össznépi ünnepséggé válik.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) és a szervezők közös meghívására huszonhét uniós tagállamból közel ezer zenélni tudó fiatal költözik ide öt napra. A magyar kormány által is támogatott VOLT-on felépülő Európa Kempingben – önálló színpadon – naponta többször mutatkoznak majd be a nemzetközi csapatból verbuválódott, javarészt alkalmi zenekarok, a fesztivál végére pedig egy közös, monstre koncerttel készül a teljes csapat. A VOLT-ra érkező vendégeket magyar házigazdák, a meghívottak nyelvét jól beszélő egyetemisták és soproni diákok kalauzolják öt napon át, bemutatva – többek mellett – a VOLT Fesztivál határában egykor húzódó Vasfüggöny és a Páneurópai Piknik helyét is – tudtuk meg Fülöp Zoltántól és Lobenwein Norberttől, a VOLT főszervezőitől.

forrás:www.volt.hu
“Az ország egyik legjelentősebb fesztiválja kiváló terep arra, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek a magyar elnökség fél éves munkájának eredményeibe. A magyar kormány támogatásával a VOLT Fesztivál szervezői és a KIM által közösen életre hívott Európa Kemping pedig a maga nemében páratlan kezdeményezés. Nem emlékszem arra, hogy bárhol Európában lett volna már példa rá, hogy az Unió valamennyi tagállamának fiataljai hivatalos formában egy helyen, egy fesztivál keretében találkozzanak, ismerkedjenek, beszélgessenek. Ha jó házigazdák leszünk, ez az élmény garantáltan hírét viszi a magyar vendégszeretetnek.” – mondta el Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

A Magyar EU-elnökség egyik fő témája a roma kérdés volt, ennek kapcsán a fesztivál első napján a European Gipsy Rocks címmel számos ország neves előadói lépnek fel többek között Emir Kusturica & the No Smoking Orkestra, az Asian Dub Foundation, a román Mahala Rai Banda, a francia Lo’Jo, az osztrák-cseh-magyar szuperprodukció a !DelaDap, az olasz Figli di madre Ignota, a Gipsy.cz, Riva Starr pedig erre az alkalomra egy speciális DJ-szettel készül. A hazai virtusról pedig a Parno Graszt, az Analog Cuvée, a Szilvásy Gipsy Folk Band, a Romano Drom és a Váradi Roma Café gondoskodik majd.
“Soproniként a kezdetek óta állandó vendég vagyok a VOLT Fesztiválon. Úgy gondoltam, ez egy rendkívül ideális helyszín ahhoz, hogy mind a magyar, mind az európai fiataloknak bemutassuk a sokszínű roma kultúra néhány szeletét.” – mondta el Járóka Lívia, a program ötletgazdája, akinek nevéhez fűződik a nemrég elfogadott uniós roma stratégia kidolgozása is.

    forrás:www.volt.hu

A VOLT fesztivál központjában helyet kapó Európa Konyha igazi kuriózumként üzemel majd, ahol a vendégek akár néhány lépés megtételével bejárhatják csodás kontinensünket s megismerhetik annak íz világát. Természetesen a magyar konyha is szerves részét fogja képezni ennek a mennyei ötlenek, s legzamatosabb ízeink mindegyike jelen lesz, ezzel is remélhetőleg közelebb kerülnek majd a külföldi vendégek kultúránkhoz!

A VOLT fesztivál szervezői elárulták, hogy számos meglepetést szerveznek a külföldi és hazai részvevőknek különleges rendezvényeket melyek még inkább feledhetetlenné teszik számukra a VOLT-ot ezek egyike lesz a “VOLT Hungarikum Top 10” című kiállítás is mely az internetes szavazók által leginkább Hungarikumnak vélt dolgok sokaságát mutatja majd be. Ezzel egy színes szövetét adva annak, hogy mi magyarok, hogyan is látjuk önmagunkat, mikre is vagyunk a legbüszkébbek, s mi miről gondoljuk azt, hogy azok a legnagyobb Hungarikumaink.

    forrás:www.volt.hu

Az idei VOLT nem csupán egy fesztivál lesz, hanem „A FESZTIVÁL” Európa tánca, nemzetek tánca kéz a kézben, egy esemény, amelyről évek múlva is beszélni fognak, egy olyan esemény melyet kár lenne kihagyni, hiszen mindenki megélheti az igazi európaiságot s annak szépségeit. Erre ad lehetőséget az idei VOLT, ne hagyd ki, mert ilyen VOLT még nem volt!

Az eseményről a friss tájékoztatást a VOLT fesztivál szervezői nyújtották!
Az idézetek és nyilatkozatok a hivatalos sajtótájékoztató anyag rés

Módosítás dátuma: 2011. június 17. péntek, 20:47  

Hozzászólások  

 
0 #1 Bubo 2011-06-20 10:55
Békési Zoltán
Júni 30-án, csütörtökön Volt fesztiválra lehet bészállódni még + 6 főnek, csodálatos 'Zsófi' fantázianevű furgonomba. Minél többen, annál olcsóbb/fő.
Indulás reggel, érkezés legkésőbb másnap reggelig.
http://sziget.hu/volt/programok
 

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Vegyél részt a strukturált párbeszéd második körében! Válaszolj az online kérdőívre!

Te melyik EU-val szomszédos ország (Magyarország több határa is EU-s külső határ) fiataljaival működnél/működtél együtt? Milyen tapasztalataid vannak? Szembesültél-e akadályokkal? Mondd el nekünk és vedd ki a részed a kérdést érintő javaslatok megfogalmazásában (vízum, pályázati lehetőségek stb.)!
Töltsd ki 2011. augusztus 1-ig az online kérdőívet, hogy a te véleményed is hangot kapjon a téged és a fiatalokat érintő döntésekben: http://ikkor.eu/?q=strukturalt-parbeszed-kerdoiv

Bővebben...