FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Erőteljesebb, nyersebb hangzással tér vissza a Role zenekar

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

role-szelfi-szh1_bÚjraalakult a csíkszeredai Role zenekar – jelentette be a Csíki Hírlapnak a zenekar két tagja, Sántha Zsuzsanna és Nagy Tivadar. Úgy vélik a zene mindenek előtt áll.

Role-szelfi. A magyarországi turnéra vendégfellépőkkel egészült ki az együttes

Februárban jelentették be az 1987-ben alakult csíkszeredai zenekar tagjai, hogy nem folytatják együtt tovább. Az indok akkor az volt, hogy a tagok életében bekövetkezett különböző magánéleti történések miatt nem tudják már teljes gőzerővel folytatni a közös munkát.

Az eltelt hónapok alatt azonban néhányukban – a sok visszajelzés nyomán is – megszületett a felismerés, hogy tovább kell működjön a zenekar. Kevesebben ugyan, de újraalakultak, pünkösdkor már jótékonysági koncertet is tartottak. „Ahogy közeledett a pünkösd, kezdtünk gondolkodni, hogy tizenkét éven keresztül minden évben tartottunk jótékonysági koncertet egy-egy beteg gyerek megsegítésére. Most is volt egy kisfiú, akinek szüksége lett volna arra, hogy segítsünk. Ugyanakkor, akik megmaradtunk a zenekarból, szerettünk volna tovább zenélni, csak még nem tudtuk, hogy milyen formában. Ahogy lecsengett minden a februári feloszlás után, kezdtünk gondolkodni, hogy hogyan tovább. És felmerült, hogy ebben a felállásban, szűkebben, a dalokat áthangszerelve próbáljuk meg” – magyarázta Sántha Zsuzsa.

Nagy Tivadar elmondta, a zenekar feloszlásának a híre nagy port kavart, százassával kapták a leveleket, üzeneteket utána. Ez volt a legerősebb döntő tényező abban, hogy újra Role-ként álltak össze. „Nem gondoltuk, hogy ilyen hullámokat kavar a zenekar megszűnte. Rá kellett döbbenjünk apránként, hogy amit mi csináltunk, azt nem fogja senki csinálni. Maradt a név is, mert ez a mi dolgunk, ez a mi feladatunk, ezt kell vigyük tovább, úgy ahogy tudjuk. Persze, hogy nem olyan, mint a régi, de az üzenete, a tartalma, a gyökerei ugyanazok maradnak. Egy kicsit erőteljesebb, nyersebb lesz a hangzása, mert kevesebben vagyunk.”

Koncertek, tervek
A zenekar csütörtökön hajnalban indult Magyarországra. Már hetek óta megfeszített tempóban próbálnak a szlovákiai vendégdobossal, Iulius Petrusszal. A héten Budapesten próbálnak, július 26-án pedig Nyírabonyban tartanak Illés Lajos emlékkoncertet Kalapács Józseffel, Homonyik Sándorral és Varga Miklóssal közösen. A zenekar ezúttal Szabó Zsolt billentyűssel, Csiszér István gitárossal és János Kinga fuvolással egészült ki. A koncerten csatlakoznak hozzájuk még a kőbányai zeneiskola növendékei is.

A jelenlegi felállás: Sántha Zsuzsánna énekes, billentyűs, Nagy Ferenc basszusgitáros, Nagy Edina, aki a perkúciós hangszereket felváltotta dobra, Nagy Tivadar zenekarvezető és Bodor Emese – amikor módja van rá.  A zenekarnak már vannak új dalai. Nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy akár új tagok is bekerüljenek a csoportba, de úgy gondolják, hogy ez a tevékenység teljes embert követel. „Innen is jött a szakadás. De mi éjjel-nappal zenészek vagyunk, leszünk. Gyakorlatilag nincs ebből kikapcsolódás, nincs mellékvágány, mert úgy nem lehet csinálni, nem lesz hiteles. Az már inkább a pénzről szól, nem a zenének a lelkiségéről, töltetéről. Ez egy életforma. Tény, hogy ha egy értékrendet felállítottunk és a zene mindenek előtt van, akkor zenészként élhetünk, és ha a dalok tiszta szívből jönnek, akkor az egy kicsit más, érzi a közönség is” – fogalmazott Nagy Tivadar. Sántha Zsuzsanna hozzátette: „el kellett teljen valamennyi idő, el kellett sirassuk, meg kellett gyászoljuk a dolgokat. De rengeteg visszajelzést kaptunk, bíztatást, és újult erővel fogunk neki.”

Forrás: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

http://www.szekelyhon.ro/magazin/eroteljesebb-nyersebb-hangzassal-ter-vissza-a-role-zenekar

Módosítás dátuma: 2016. július 01. péntek, 20:13  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Offline programokkal is vár az ELTE online állásbörzéje

Az ELTE Karrierközpont november 3. és 5. között rendezi meg a 6. Virtuális Állásbörzét, amely ezúttal az online térből kilépve, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Múzeum körúti campusán offline programokkal is várja az érdeklődőket. Akik aktívan böngésznek vagy ellátogatnak a rendezvényre, nemcsak álmaik állását és számos tapasztalatot, de egy táblagépet is nyerhetnek.

Bővebben...