FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Civilek Éjszakája 2011 Határon innen és túl

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

2011. szeptember 10-én a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület másodszor rendezi meg a CIVILEK ÉJSZAKÁJA eseményt, az összefogás erejéből, nonprofit módon. Célja, hogy láthatóvá tegye ezeket a szervezeteket, megismertesse munkájukat az emberekkel, akik gyakran nem is tudják, mennyi mindenben kaphatnak tőlük segítséget. Két erdélyi programot is ajánlunk cikkünkben:

A csatlakozó szervezetek a legkülönbözőbb helyszíneken szerveznek izgalmas programot, mutatva ízelítőt munkájukból. Van, aki saját irodáját nyitja meg ezen az éjszakán, van, akit más helyszín fogadott be. Lehet hallgatózni, belemerülni, megnézni, részt venni, játszani, ugrálni, és legfőképpen tájékozódni, ugyanis ezen az éjszakán az egész város tőlük zeng, kigyúlnak a civil pontok fényei.

Egy civil szervezet lehet könnyed és lehet komoly, működhet egészségügyi, szociális, kulturális, környezetvédelmi vagy közösségi területen. Bárkiből lehet civil szervezet, ha úgy akarja, és elég eltökélt ahhoz, hogy megmaradjon kitűzött célja mellett.
A civil szervezetek tevékenysége olyan, mint a levegő: nem is gondolunk rá, ha van, de nagyon rossz, ha nincs.

A rendezvény jelmondata:
Nincs kifogás. ÖSSZEFOGÁS!

http://www.civilekejszakaja.hu/

BÁSTYA CAFÉ
(520055 Románia, Sepsiszentgyörgy, Mihai Eminescu utca | Helyszínen program: 18:00 - 22:00)

ERDÉLYI MAGYAR IFJAK, HÁROMSZÉK
www.emihirek.ro

Szervezetünk főként nemzeti jellegű és kulturális programajánlatokkal jelentkezik a helyi magyar ifjúság körében. Idén hatodik alkalommal szervezzük meg a Háromszéki Ifjúsági Fotó- és Rövidfilm versenyt, melynek témája: Székelyföld hangulatai.
A díjkiosztó napján a győztesek kihirdetése és a kiállítás mellett különböző, eddig ismeretlen helyi fiatal előadók is fellépnek a jó hangulat megteremtése érdekében.

Program:
18:00- Székelyföld hangulatai, díjátadás és kiállításmegnyitó
19:00- Rövidfilm-vetítés (a VI. Háromszéki Ifjúsági Fotó- és Rövidfilm verseny nyertes alkotásai)
19:30- Népdalválogatás
20:00- Székely humorest
20:30- Akusztikus koncertek

HÍD SZÉKHÁZA- HUNGARICA KÖZPONT 
(550183 Nagyszeben, Románia, Lámpás utca 6. | Helyszínen program: 18:00 – 22:00)

HÍD- SZEBENI MAGYAROK EGYESÜLETE
www.szeben.ro

HÍD - Szebeni Magyarok Egyesülete a nagyszebeni szórvány magyarság számára nyújt kulturális kohéziót. A HÍD egyesület alkotó elemei a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda, Sajtó Iroda, Turisztikai Iroda és Pályázat írói iroda. A HÍD biztosít magyar kulturális fejlődést és elérhetőséget a magyar kultúrára a Nagyszebenben élő magyar szórványság számára. Különböző kulturális eseményeket teszünk elérhetővé, képkiállítások, divat bemutatatók, író és olvasó találkozók, könyvbemutatók, színpadi, kuplé előadások, és koncertek keretében. Két nagy állandó műsorunk van évente, az Ars Hungarica Fesztivál novemberben és a Hungarikum hétvége júniusban. Továbbá havonta vannak kulturális eseményeink, melyekkel minden korosztályt megpróbálunk összefogni.

Program
HÍD SZÉKHÁZ
16:00 – 18:00 Két rövid filmbemutatóra kerül sor, azt követően filmelemzés a megyei magyar intézmények vezetőivel és képviselőivel.
18:00 – 19:00 Bernáth Andrea helyi képzőművésznek, egyesületünk tagjának, kiállítása lesz megtekinthető.
19:00 – 20:00 A Kolozsvári Református Egyház Kórus kerül sor
20:00 – 21:00 Gasztronómiai est - Enyedi borok bemutatására és azok kóstolójára kerül sor.

 

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 08. csütörtök, 17:16  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés