FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

III. Szeged-Szabadka Sínbusz Kultúrcsempész Festivál

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2008 és 2009 után idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre Szeged-Szabadka viszonylatban a Sínbusz Kulturcsempész Fesztivál. Mint az esemény elnevezéséből is kitűnik, a gazdag irodalmi, zenei és színházi programokat kínáló fesztiválnak, amelyre a szervezők hangsúlyosan nem csak a két szomszédvárból várják az érdeklődőket, képzeletbeli tengelyét kétszeresen is a magyarországi és szerbiai város közötti vonatút adja. A sínbusz tehát október 8.-án indul Szegedről Szabadkára (gyülekező 11:30-kor a szegedi vasútállomás Restijének teraszán), majd másnap, október 9.-én vissza (gyülekező 9:30-kor a szabadkai vasútállomáson) – az út mindkét irányba ingyenes, a becsületkasszába érkező önkéntes adományokat örömmel fogadják a szervezők. A vonaton zajló felolvasások és zenélés után mindkét városban további kulturális programok várják a közönséget.

A szervezők Szabadkán szállást is tudnak biztosítani, amennyiben ezt időben jelzik az érdeklődők.

További információ és kontakt:
+36-20-8069688 begin_of_the_skype_highlighting +36-20-8069688 end_of_the_skype_highlighting
kulturcsempesz.blogspot.com
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Facebook: Kultúrcsempész Sínbusz


PROGRAM:


Október 6., 19 óra: Fesztiválmegnyitó a szegedi Jazz Kocsmában: Andrea Rottin és Above the tree koncert.

Október 7., 18:30: a MASZK Egyesülettel együttműködve a szegedi Régi Zsinagógában a Pont(y) Műhely: YU-HU-Rap c. színházi előadása látható Domonkos Domi István YU-HU-Rap poémája alapján.

20 óra:
Szegedi Móra Kollégium: Mikola Gyöngyi bemutatja Thomka Beáta Déli témák c. esszé-kötetét.

Október 8. – Sínbuszos utazás SZEGEDRŐL SZABADKÁRA. A zenei és irodalmi műsorok a szegedi vasútállomás Restijében 11:30-kor kezdődnek és a 12:30-kor induló sínbuszon zajlanak. Fellépők: Debreceni Boglárka (Budapest), Danyi Zoltán (Zenta-Szerbia,) Krusovszky Dénes (Budapest), Lázár Bence András (Szeged), Szilasi László (Szeged), Térey János (Budapest), Vule Žurić (Belgrád-Szerbia), Srđan V. Tešin (Kikinda-Szerbia). Zene: HANDS UP! (Dulics Tímea, Szvetnyik Margit és Rákai István (Magyarország).

További szabadkai programok október 8-án:

18:00 – BASH HÁZ: Symposion Tolnai-képregénykiállítás
19:30 – Kosztolányi Dezső Színház – Urbán András Társulata (Szabadka): A kisinyovi rózsa (bővebb infó: www.kosztolanyi.org)
23:00 – Mini Club (Mladost): Man Zero (HR) és Killed by 9V batteries (A)

Október 9. – Sínbuszos utazás SZABADKÁRÓL SZEGEDRE. A szabadkai vasútállomás Restijében kezdődik a program 9:30-kor, s a 10:20-kor induló sínbuszon folytatódik. Fellépők: Domokos Tamás (Budapest), Lovas Ildikó (Szabadka-Szerbia), Böndör Pál (Temerin-Szerbia), Gerevich András (Budapest), Svetislav Basara (Čortanovci), Danica Pavlović (Belgrád-Szerbia), Zoran Ćirić (Belgrád-Szerbia), Bojan Samson (Újvidék-Szerbia), Petar Miloradović (Belgrád-Szerbia) Zene: HANDS UP!(Dulics Tímea, Szvetnyik Margit és Rákai István (Magyarország).

Este 21 órakkor koncert: Man Zero (HR) és Marionette ID (HU) a Garaboncziásban.

A fesztivál záró eseménysorozata a szegedi Grand Caféban zajlik majd „Grand Café végállomás” címmel (bővebb infó: www.grandcafe.szeged.hu)

A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

A fesztivál partnerei: Symposion Egyesület, Ambush Festival, End Hits, FISZ, JAK, Kosztolányi Dezső Színház, MASZK, Grand Café Szeged, Garaboncziás, SZTE Kulturális Iroda, Slav Filológiai Intézet, Szláv Kultúrák Baráti Köre, Szabadkai Diákotthon, Železnice Srbije, MÁV-START Zrt., MÁV Zrt., Jazz Kocsma Szeged, Bash ház.

A fesztivál támogatói: BASH Ház, MASZK, MASZRE, NKA, Vajdaság Autonóm Tartomány Művelődési Titkársága, Szegedi Környezetgazdálkodási Non-profit Kft., Slav Filológiai Intézet, Szláv Kultúrák Baráti Köre, Szabadkai Diákotthon.

A fesztivál főszervezője: SÍN-tér Kulturális Egyesület

A fesztivál társszervezői: FISZ, JAK, Symposion-Egyesület

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Népszava kritikája az ifjúságügyről

Uborkaszezon helyett
A fiatalság által szimbolikusnak tartott és egységesen utált szeptember 1-el hivatalosan is véget ért a nyár, elkezdődött az iskola, újra jönnek a dugók az utakon és várhatóan politikusaink és egyéb tisztviselőink is visszaszállingóznak jól megérdemelt nyaralásukról. Joggal várhatja el a laikus állampolgár, hogy mostantól vége a közéleti uborkaszezonnak és életünk újra felpezsdül azzal, hogy olyan események sora veszi kezdetét, amelyek kivétel nélkül boldogságunk alakulását hivatott szolgálni.

Bővebben...