FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

ELTE Egyetemi Könyvtár hírei

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Alapkatalógus cédulák hiteles másolatainak jelképes árverése

A Kulturális Örökség Napja alkalmából mutatja be az Egyetemi Könyvtár Alapkatalógusának digitalizált változatát. Az ismertetőt kísérő ,,Auctio Funebris", vagyis a ,,katalógustemetési árverés" keretében a könyvtár jelképesen árverésre bocsátja különleges Alapkatalógusából néhány régi kéziratos cédula másolatát.

http://is.gd/IMLesX

Kulturális Örökség Napjai

Az ország legrégebben folyamatosan működő könyvtára szeptember 17-én (szombaton) kulturális programokra invitálja az érdeklődőket.

Ismét megnyitja kapuit az 1876-ban eklektikus stílusban emelt könyvtárépület. Aulájában sgraf fitók, a díszlépcsőház fordulójában ismeretlen 16. századi lombard mester Pieta reliefje, dísztermének falain és mennyezetén Lotz Károly freskói, illetve Than Mór festménye keltik fel figyelmünket. A díszterem ad helyet "Az ismeretlen Mikes" című kiállításnak. A restaurátorműhelyben a 16-17. századi könyvek restaurálásának technikájáról és a könyvkészítés történetéről tudhatunk meg érdekességeket. Látogatóink vezetett körsétán bebarangolhatják az épületet, érintve a közönség előtt egyébként nem nyitott helyeket is.

Időpont: 2011. szeptember 17., 10-20 óráig.

További információk: http://is.gd/LD2EzH


Módosítás dátuma: 2011. szeptember 18. vasárnap, 09:49  

Newsflash

Jobbik: Az Orbán-kormány ifjúságpolitikája a kommunikációban merül ki
„Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.” Ennek a népi mondásnak az üzenetével jellemezhető leginkább a Fidesz-kormány politikája a tegnap nyilvánossá tett reklámfilmjük kapcsán. Jobban jártak volna, ha szóba sem hozzák ezt a területet, inkább mélyen hallgatnak róla, mert ezáltal csak a saját hiányosságaikat és semmittevésüket tették nyilvánvalóvá – írta Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtök délutáni sajtóközleményében.
Bővebben...