FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fürdőélet Erdélyben. A Kolozsvári Magyar Történeti Intézet első évkönyve

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

kovaszna_parkMegjelent a Kolozsvári Magyar Történeti Intézet 2017-es évkönyve. Az Erdélyi Évszázadok címmel elindított könyvsorozat első kiadványát az intézet székhelyén mutatták be március végén. Az évkönyv szerkesztői azzal az elhatározással kezdték el munkájukat, hogy az egyes számok profilját évente valamely konferencia vagy tematika mentén alakítják ki. Elképzelésük szerint a profilt adó tanulmányok határozzák meg a jövőben a kötet jellegét. Így az első kötet alapját nagyobb részt a 2014 október 18-án, Kolozsváron tartott nagysikerű konferencia előadásai képezik, amelyeknek írott, bővített változatait olvashatjuk a tanulmányoknak szentelt részben. Az évkönyv alcíme ezért Fürdőélet Erdélyben. Az ezekben a tanulmányokban olvasható kutatási eredmények a kulturális turizmussal, a művészettörténettel és a történelemmel foglalkoznak, de más szakterületen tevékenykedők számára is hasznos és érdekes adatokkal és megközelítésekkel szolgálnak.

Könyv  medvetó-erdélyitúrák

A kiadvány ismertetését a jeles magyarországi történész Romsics Ignác akadémikus vállalta magára.Előbb őt hallják. Az évkönyv főszerkesztője Rüsz-Fogarasi Enikő történész a BBTE történelem-filozófia karának dékánja volt, akit a továbbiakban az összetett sokszerzős munka születéséről faggattunk.

Riporter: László Tibor

Forrás: http://kolozsvariradio.ro/2017/05/01/furdoelet-erdelyben-a-kolozsvari-magyar-torteneti-intezet-elso-evkonyve/

Módosítás dátuma: 2017. május 01. hétfő, 21:43  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Szólj Bele! Ifjúsági Konferencia
Szeretettel várunk minden 15 és 29 év közötti tagszervezeti delegáltat, önkéntest, ifjúságügyi szakembert és fiatalt a Szólj Bele! Ifjúsági Konferenciára!

Konferencia időpontja: 2016. november 12-13. 
Konferencia helyszíne: Kecskemét

A Szólj Bele! Ifjúsági Konferencia célja, hogy az EU Ifjúsági Konferencia mintájára országos szintű platformot biztosítson a fiatalok és a döntéshozók számára a párbeszéd kialakítására. A két napos rendezvény alatt a résztvevők a Strukturált Párbeszéd jelenlegi ciklusának témáját (Fiatalok az inkluzív, sokszínű és összetartó Európáért) járják majd körbe. A konferencia célja, hogy az EU Ifjúsági Konferencián elkészült ajánlásokat országos viszonylatban is megvizsgálja, ellenőrizze relevanciáját és értékelje azokat. Ezenkívül remek lehetőséget ad arra is, hogy további együttműködések alakuljanak ki a fiatalok, a döntéshozók és az ifjúsági szektor között.
Bővebben...