FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fürdőélet Erdélyben. A Kolozsvári Magyar Történeti Intézet első évkönyve

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

kovaszna_parkMegjelent a Kolozsvári Magyar Történeti Intézet 2017-es évkönyve. Az Erdélyi Évszázadok címmel elindított könyvsorozat első kiadványát az intézet székhelyén mutatták be március végén. Az évkönyv szerkesztői azzal az elhatározással kezdték el munkájukat, hogy az egyes számok profilját évente valamely konferencia vagy tematika mentén alakítják ki. Elképzelésük szerint a profilt adó tanulmányok határozzák meg a jövőben a kötet jellegét. Így az első kötet alapját nagyobb részt a 2014 október 18-án, Kolozsváron tartott nagysikerű konferencia előadásai képezik, amelyeknek írott, bővített változatait olvashatjuk a tanulmányoknak szentelt részben. Az évkönyv alcíme ezért Fürdőélet Erdélyben. Az ezekben a tanulmányokban olvasható kutatási eredmények a kulturális turizmussal, a művészettörténettel és a történelemmel foglalkoznak, de más szakterületen tevékenykedők számára is hasznos és érdekes adatokkal és megközelítésekkel szolgálnak.

Könyv  medvetó-erdélyitúrák

A kiadvány ismertetését a jeles magyarországi történész Romsics Ignác akadémikus vállalta magára.Előbb őt hallják. Az évkönyv főszerkesztője Rüsz-Fogarasi Enikő történész a BBTE történelem-filozófia karának dékánja volt, akit a továbbiakban az összetett sokszerzős munka születéséről faggattunk.

Riporter: László Tibor

Forrás: http://kolozsvariradio.ro/2017/05/01/furdoelet-erdelyben-a-kolozsvari-magyar-torteneti-intezet-elso-evkonyve/

Módosítás dátuma: 2017. május 01. hétfő, 21:43  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Népszava kritikája az ifjúságügyről

Uborkaszezon helyett
A fiatalság által szimbolikusnak tartott és egységesen utált szeptember 1-el hivatalosan is véget ért a nyár, elkezdődött az iskola, újra jönnek a dugók az utakon és várhatóan politikusaink és egyéb tisztviselőink is visszaszállingóznak jól megérdemelt nyaralásukról. Joggal várhatja el a laikus állampolgár, hogy mostantól vége a közéleti uborkaszezonnak és életünk újra felpezsdül azzal, hogy olyan események sora veszi kezdetét, amelyek kivétel nélkül boldogságunk alakulását hivatott szolgálni.

Bővebben...