FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Itt az ószeres! - Régiségek seregszemléje

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2017. április 22-én (szombaton) 10.00 – 18.00 óráig

Kincsvadászok figyelem! Zalaegerszegen elsőként nyitja meg kapuit a régiségkereskedők vására a Göcseji Falumúzeumban. A szervezők várnak mindenkit, akiket érdekelnek az antik órák, polgári és népi bútorok, szőttesek, porcelán tárgyak, festmények és kisplasztikák.

Kincstulajdonosok figyelem! Nálunk eladhatja festményeit, porcelánjait, kisbútorait, régi érméit, óráit, csipkéit, könyveit! Jelentkezni még a vásár megnyitása előtt is lehet a helyszínen.

 A rendezvényen a látogatók megismerhetik továbbá a régi mesterségek képviselőit, lesz edénydrótozás, fonás és kovácsolás. A jó hangulatról Ring István, a kackiás verklis gondoskodik.

 További programok:

11.00-16.00 óra között játszóház várja a gyerekeket: korongozás, ajtódíszkészítés, csuhévirág készítése

14.45 órakor a színpadon a Boróka néptáncegyüttes.

15.30 órakor a A királykisasszony cipője című mesekoncertet tekinthetik meg a Kalimpa színház előadásában.

A vendéglátásról a Pitvar étterem gondoskodik.

Várunk mindenkit sok szeretettel, akár eladni, akár vásárolni szeretne. Programunkkal abban segítünk, hogy az eladásra szánt vagy megunt értékes darabok új gazdára leljenek.

 

Módosítás dátuma: 2017. április 19. szerda, 18:38  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Az IKSZ félévzáró politikai estje

A nyáresti időpont ellenére, közel ötven IKSZ-es gyűlt

Megnyitó beszédében Azbej Tristan, az IKSZ alelnöke számolt be a szervezet rohamos mennyiségi és minőségi bővüléséről, és rámutatott, hogy a csatlakozó fiatalok ösztönösen ráéreznek a kereszténydemokrata eszmeiségre.

A folytatásban Vida Zoltán, II. kerületi IKSZ elnök számolt be a Lengyel-Magyar Összetartozás programsorozatról. Megismerhettük a zarándoklatokat és országos rajzpályázatot is magába foglaló, nagysikerű program hátterében álló hatalmas szervezőmunkát, és szó esett az IKSZ-esek segítségnyújtásáról is.

Ezután Rétvári Bence államtitkár, az IKSZ volt elnöke baráti hangvételű előadásban beszélt a kormányzással kapcsolatos személyes élményeiről és meglátásairól, majd az elnökség részéről Stágel Bence, Törcsi Péter és Gaal Gergő mondott el vitaindító gondolatokat a fiatal kereszténydemokráciáról, a szervezeti működésünk aktivizálásáról, és helyünkről a jobboldali szövetségben.

A kialakult vita minden jelenlevőt megmozgatott és a program hivatalos lezárása után a késő esti órákba nyúlva folytatódott. Abban a legtöbb résztvevő egyetértett, hogy az IKSZ egyik küldetése, hogy integrálja a közéletbe beleszólni kívánó keresztény közösségeket, és egyben önmaga is integrálódjon az átfogó polgári és nemzeti szövetségi rendszerbe.

Utóbbit kompromisszumképesen, de a karakterünk megőrzése mellett kell tennünk, és az olyan értékek következetes képviselete mellett, mint a: családpártiság, a nemzeti összetartozás gondolata, az élet és a teremtett világ védelme. Nem szabad ugyanakkor elvesznünk a kereszténydemokrata eszmeiség fennkölt megfogalmazásában; a világnézetünknek továbbra is konkrét kezdeményezésekben, és általában az élet és a politika leggyakorlatiasabb dolgaiban kell megmutatkoznia.

Azbej Tristan
Észak-Magyarországi Régióért felelős alelnök