FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Lenne tervük a csernelyi kastéllyal

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A csernelyi kastély
A csernelyi kastély - © Fotó: Marosréti Ervin
Csernely – A tulajdoni lapon szereplő széljegyzet gátat szab a csernelyi kastély felújításának, hasznosításának.

A hegyháti falu egyik, ha nem a legpatinásabb épülete a főút mentén található kastély. Időnként felmerül az estleges hasznosításának a lehetősége, de egyelőre az önkormányzat nem tud érdemben lépni az ügyben.


Nem szeretnénk, ha végleg az enyészet martalékává válna a kastély.

Borsodi László

A százszázalékos tulajdon ellenére egy széljegyzet akadályozza meg települést a nagyobb tervek megvalósításában. Még korábban bejegyeztek egy magánszemélyt fenntartással történő eladásra, így amíg ő nem egyezik bele az esetleges változtatásba, addig semmit nem tehetnek a kastéllyal.

Bírósági ügy lehet

– Már hónapokkal ezelőtt léptünk az ügyben, mert nem szeretnénk, ha végleg az enyészet martalékává válna a kastély – tette hozzá Borsodi László, Csernely polgármestere. – Az illetőt ügyvéd által kerestük meg, de mind a mai napig nem reagált semmit, úgyhogy vélhetően bírósági ügy lesz belőle. Nagyon sajnálom, mert a hónapok, az évek csak telnek, emiatt lecsúszunk a pályázati lehetőségekről, folyamatosan elszalasszuk az esélyeket. Több konkrét terv, elképzelés megfogalmazódott már a hasznosítással kapcsolatban. Akár konferenciatermeket is ki lehetne alakítani benne, de idősek otthonának is tökéletes lenne az épület. Előbb azonban ténylegesen meg kell szereznünk, majd fel kell újítanunk a jelenleg elhagyatott kastélyt, majd ezután kell döntetünk az új funkciójáról. Bízom benne, hogy most már felgyorsul a folyamat, hiszen az idő bennünket is sürget, szeretnénk megmenteni az értékes épületet.

ÉM-ME

Forrás: http://www.boon.hu/lenne-tervuk-a-csernelyi-kastellyal/3414482

Módosítás dátuma: 2017. március 19. vasárnap, 20:43  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Societas szerint a kormány ifjúságpolitikája a feudalizmust idézi

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom gratulál az idén a felsőoktatásba felvett diákoknak, és kitartást kíván azoknak, akik most nem jártak sikerrel. Bízunk benne, hogy jövőre sikerülni fog nekik, egyúttal aggódunk értük és szolidaritást vállalunk velük. Félő, hogy jövőre már nem lesz hova jelentkezniük, ha Hoffmann Rózsa és a Fidesz-kormány felsőoktatást tudatosan romboló és leépítő, kártékony tevékenysége folytatódik.

Bővebben...