FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Tudományos Esték a Gőcseji Múzeumban

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Idén is folytatódik a népszerű előadás-sorozat

Tavaly ősszel indított közös előadássorozatot a Göcseji Múzeum és a Zalaegerszegi Televízió. Örömmel adjuk hírül, hogy a Tudományos Esték program az idei esztendőben is folytatódik.
A múzeum Kisfaludy termében régészek, történészek, etnográfusok tartanak vetítéssel egybekötött, Zala megyéhez kapcsolódó tudományos igényű, ugyanakkor izgalmas és szórakoztató ismeretterjesztő előadásokat.

Legközelebb február 8-án (szerdán) 17.00 órától Marx Mária etnográfus-muzeológus tart előadást „Miért nincs göcseji népviselet?” címmel.

További előadások:
Március 1-jén 17.00 órától Dr. Redő Ferenc nyugalmazott régész tart előadást „Salla, a római kori regionális központ” címmel.
Március 22-én 17.00 órakor Béres Katalin történész-főmuzeológus várja Önöket egy igazán érdekes előadással: „Festetics Mária udvarhölgy kalandos élete Erzsébet királyné udvarában”.
Április 12-én 17.00 órakor ismét a régészeté a főszerep. Dr. Oross Krisztián régész előadásának címe: „Nyugat-Magyarország háromszáz emberi generációval ezelőtt”.

Módosítás dátuma: 2017. január 31. kedd, 12:47  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Másfél milliárddal segíti a kormány a nyári diákmunkát

Az idén 1,5 milliárd forintot fordít a kormány a 16 és 25 év közötti nappali tagozatos diákok elhelyezkedését segítő, nyári diákmunkaprogramra - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter június 17-én az M1 aktuális csatornán. A miniszter elmondta, hogy legfeljebb kéthavi bért támogatnak a programból, és a fiatalokat elsősorban az önkormányzatok vagy az önkormányzati fenntartású intézmények tudják majd foglalkoztatni a nyári szünet ideje alatt.

Bővebben...