FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Mindennapi hagyományaink

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A rendezvények feltöltése és a pályázatok már lehetséges a www.kulturhazak.hu oldalon.

A Magyar Népművelők Egyesülete 2017. február 10-11-12-én rendezi meg a Kultúrházak éjjel - nappal rendezvénysorozatát. A tizennegyedik alkalommal megszervezett akció elsődleges célja az, hogy a közművelődési intézmények, függetlenül azok fenntartóitól, az ország figyelmének középpontjába kerüljenek.

Mint minden évben, az idén is egy-egy téma köré csoportosítjuk a figyelemfelhívó kommunikációnkat. Az idén a „Mindennapi hagyományaink” mottót választottuk az akció legfőbb gondolatának. Utalunk ezzel arra, hogy a kultúrházak tevékenységükkel nagyon fontos szerepet játszanak a hagyományőrzésben és abban, hogy új hagyományok teremtődjenek a közösségek aktív részvételével.

Az akcióban való részvételre hívunk és várunk minden közművelődési intézményt és közösségi színteret függetlenül attól, hogy azt ki tartja fent. A programban mindenki részt vehet: önkormányzati intézmény, civil közösségi ház, alkotóház, közösségi színtér, magyar ház, stb.

Várjuk mindenki jelentkezését, aki február 10 és 12. között szeretné felhívni munkájára a közvélemény figyelmét. Csatlakozni lehet a már meglévő, erre az időre tervezett rendezvénnyel, akcióval, de új, kimondottan erre az alkalomra megszervezett eseménnyel is. Külön örülünk annak, ha a megvalósított programok kapcsolódnak ez évi jelmondatunkhoz.

Jelentkezni lehet a kulturhazak.hu internetes portálon történő regisztrációval, és rendezvény feltöltéssel január 9-e és február 6-a között.

A programhoz kapcsolódóan pályázatokat is hirdetünk, amelyek a következőek lesznek:

  • Innovációs pályázat – olyan szakmai fejlesztések leírását várjuk, amelyek a hagyományőrzést és hagyomány teremtést tűzték ki célul.
  • Fotópályázat – olyan fotók beküldését várjuk, amelyek művészi színvonalon illusztrálják a művelődési intézmények munkáját.
  • Plakátpályázat – olyan plakátot terveinek beküldését várjuk, amelyek a kultúrházak, kulturális célú szervezetek 2016. évi rendezvényeihez készültek.

A pályázati felhívások a következő címen érhetőek el: www.kulturhazak.hu/palyazatok-2017

A regisztrált intézmények tevékenységét média megjelenésekkel és országos marketinggel támogatjuk. A rendezvénysorozat „arcának” feladatát Novák Péter, az ismert színész, zenész vállalta magára.

Az idén először az arculati elemeket tartalmazó reklámeszközök készítésére is van mód. A regisztráló intézmények az akció logóját tartalmazó nagyméretű molinót kapnak programjaik népszerűsítéséhez. A molinók a regisztrációk sorrendjében kerülnek postázásra. Érdemes időben regisztrálni, hiszen a molinók száma véges.

További információ kérhető az akció koordinátorától: Gábor Klára 30 4389158

 

Támogatóink:

 

Együttműködő partnerek:

Módosítás dátuma: 2017. január 18. szerda, 21:39  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Societas szerint a kormány ifjúságpolitikája a feudalizmust idézi

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom gratulál az idén a felsőoktatásba felvett diákoknak, és kitartást kíván azoknak, akik most nem jártak sikerrel. Bízunk benne, hogy jövőre sikerülni fog nekik, egyúttal aggódunk értük és szolidaritást vállalunk velük. Félő, hogy jövőre már nem lesz hova jelentkezniük, ha Hoffmann Rózsa és a Fidesz-kormány felsőoktatást tudatosan romboló és leépítő, kártékony tevékenysége folytatódik.

Bővebben...