FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Újra Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetem az ELTE-n

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2016. július 5–10. között ismét megrendezi nyári egyetemét a határon túli magyar anyanyelvű egyetemista hallgatók számára jogtudományi, természettudományi, humántudományi és informatikai szekciókkal, valamint zajlik az ELTE Határon Túli Intézmények Fóruma is.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2016. július 5–10. között ismét megrendezi határon túli magyar anyanyelvű egyetemisták számára, immáron 21. alkalommal az ELTE Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemet. A nyári egyetemi program négy szakmai szekciója (természettudományi, informatikai, jogi és humán) lehetőséget kíván teremteni arra, hogy Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Délvidék magyar ajkú hallgatói anyanyelvükön képezhessék tovább magukat szaktárgyuk egy-egy speciális területén. A rendezvénnyel párhuzamosan zajló ELTE Határon Túli Intézmények Fóruma szakmai programon az ELTE és külhoni partneregyetemek vezetői egyeztetnek a felsőoktatási kapcsolatok fejlesztéséről, további együttműködési és pályázási lehetőségekről.

Az „Egységben a tudomány” mottót viselő rendezvény szekcióinak közös megnyitója 2016. július 5-én 9 órakor lesz az ELTE Aula Magnájában. A megnyitó ünnepségen beszédet mond többek között Mezey Barna, az ELTE rektora; Szabó László, miniszterhelyettes, külgazdasági és külügyi államtitkár; Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár, L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár, valamint Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese. Az ünnepélyes megnyitót követően a rendezvény nyitóelőadását Faludi Gábor, az Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi Tanszékének egyetemi docense tartja „Mire való a szerzői jog a XXI. század elején?” címmel.

A program résztvevőinek a száma idén is megközelíti a 150 főt, akik határon túli magyar régiókból (Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Délvidék), valamint kisebb számban a Kárpát-medencén túli diaszpórából érkeznek majd a fővárosba. Az előadó tanárok – témájuk neves kutatói – főként az ELTE és határon túli társintézmények tudományos műhelyeinek oktatói közül kerülnek ki.

A nyári egyetemen a munka a következő négy témában zajlik
Humántudomány: Inter-disciplinas – Tudomány-szakok között
Informatika: Egzotikus programozási nyelvek
Jogtudomány: A személyiség jogi védelme
Természettudomány: Megújuló energiaforrások

A hagyományokhoz hűen idén már negyedik alkalommal rendezik meg az ELTE Határon Túli Intézmények Fórumát, amelynek keretében a Kormányzat, az ELTE és tizenkét külhoni partneregyetem vezetői egyeztetnek a felsőoktatási kapcsolatok fejlesztéséről, új mobilitási csatornákról, közös képzésekről, közös akkreditációról, publikációról, pályázási lehetőségekről és további együttműködési lehetőségekről.

Forrás: http://www.orientpress.hu/cikk/ujra-karpat-medencei-magyar-nyari-egyetem-az-elte-n-

Módosítás dátuma: 2016. június 30. csütörtök, 22:21  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés