FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Indulj el egy úton - ingyenes Kéktúrás vetélkedő

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

November 20-ig lehet jelentkezni az ingyenes, általános iskolás csapatoknak szervezett kéktúrás vetélkedőre. Az értékes díjakkal jutalmazott többfordulós verseny kalandnak sem utolsó, de elsődleges célja az ismeretterjesztés és a természetjárás népszerűsítése.

Idén indul a harmadik  Indulj el egy úton nevű természetismereti vetélkedő, amelynek résztvevői a Börzsöny, a Visegrádi-hegység és a Pilis tájait „barangolják be” a Kéktúra útvonalán. A vetélkedő kérdései főleg logikára épülnek és alapvetően az Országos Kéktúra aktuális szakaszával, az érintett tájak természeti, történelmi, néprajzi értékeivel, turisztikai érdekességeivel, valamint az adott terület nemzeti parkjaival – jelen esetben a Duna–Ipoly Nemzeti Parkkal – kapcsolatosak, de több feladat foglalkozik a magyar turizmus és hegymászás múltjával, jelenével, jelentősebb eredményeivel, és ebből következően a Magas-Tátrával is.


A több fordulós vetélkedőre november 20-ig lehet jelentkezni az Indulj el egy úton honlapon található jelentkezési lapon. A vetélkedőre általános iskolás korosztályú gyerekek jelentkezhetnek három kategóriában itthonról és a határon túlról is. Külön csoportban indulnak a 3–4, az 5–6. és a 7–8. évfolyamos diákok. A négyfős csapatok tagjainak nem kell feltétlen osztálytársaknak lenniük, barátitársaságok is benevezhetnek. A nevezés ingyenes!


A három írásbeli forduló kérdéseit a szervezők honlapjáról lehet majd letölteni és a válaszokat az induljelegyuton2016 kukac gmail.com címre kell elküldeni. A 2018 április 27-i döntőbe kategóriánként a 10-10 legmagasabb pontszámot elért csapatot hívják meg, ahol a legjobbakat értékes nyereményekkel díjazzák. A verseny menetrendjéről és a határidőkről itt tudhatsz meg többet. Sajtos Józseffel – a vetélkedő kitalálójával és egyben főszervezőjével – készült interjúból pedig még több részletet megtudhatunk a versenyről.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

MEG AKAROD VÁLTOZTATNI A VILÁGOT? KEZD A SAJÁT KÖZÖSSÉGEDDEL!
Sok kicsi, sokra megy – szokás mondani, és akkor is mindig inkább pozitív felütéssel értelmezzük. Előfordulhat viszont, hogy hátrányt jelenthet az a bizonyos sok kicsi. A RÉszreVétel keretében ezeket a hátrányokat okozó, kiváltó tényezőket próbáljuk helyi szinten beazonosítani a programra jelentkező helyi ifjúsági közösségekkel. A programban jelentkezés útján résztvevő helyi ifjúsági közösségekkel először egy képzéssorozaton keresztül járjuk körbe azt a folyamatot, ami egy fenntartható közösség tervezéséhez szükséges. Helyi szinten jövőtervező műhelyek adnak majd lehetőséget arra, hogy a fiatalok megoldási javaslatokat és ötleteket dolgozzanak ki saját településük fenntarthatóbbá tételére. A RÉszreVétel másik kiemelt célja, hogy kutasson és keressen olyan településeket, ahol az ifjúsági részvétel nem folyamatos küzdelem árán érhető el, hanem jól működő, példaszerű az együttműködés a fiatalok és a felnőttek, főként a döntéshozók között.
Bővebben...