FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Európai Geoparkok Hete és Magyar Nemzeti Parkok Hete – 2 medencét 1 csapásra geotúra

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
ket medencet egy csapasra geotura79 345A túra során oda-vissza egy 60 m-es és egy 140 m-es szintkülönbséget kell leküzdenünk.

Ez a Káli-medencéből induló, majd a Tapolcai-medencébe átvezető geotúra hihetetlen gazdagságban vonultatja fel a bazaltok színes világát! Odafelé menet állhatunk egyik lábunkkal a Tapolcai-, másikkal a Káli-medencében egy különlegesen lenyűgöző kilátóponton, és randevúzhatunk a jégkorszak „vizsgaremekeként” ránk hagyott kőfolyásával. Utunk során felfedezhetjük a Pannon-tavat idéző Kula-domb csíkos homokfalát az előtte heverő, vasas oldatok által vörösre festett miniatűr megkövesedett élőlényekkel. Visszafelé útba ejtjük a Kopasz-hegy lélegzetelállító "vulkános" körpanorámát kínáló fennsíkját. Ugyanitt találkozhatunk egy csak ezen a helyen előforduló kőzetkülönlegességgel: a hófehér kalciterekkel átszőtt feketén lukacsos hólyagos bazaltritkaságokkal.


Sárdy Julianna, a Bakony–Balaton Geopark geotúra-vezetője, mobiltelefonszám: +36 30 491 0061, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , weboldal:

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat, esőkabát, túracipő, ennivaló, személyenként 1 liter folyadék.

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/index.php | Vasút: http://www.elvira.hu/

Ezen a geotúrán felhasználható a geotúra-ajándékutalványunk!

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Balog: az esélyteremtés az egyik legfontosabb feladat az ifjúságpolitikában
Az esélyteremtés az állam egyik legfontosabb feladata az ifjúságpolitikában - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Szegeden.
A miniszter a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg-termében tartott szimpóziumon azt mondta, tisztázni kell, mivel tartozik a magyar állam a saját polgárainak, függetlenül attól, hogy valaki hol, milyen körülmények között született. Hozzátette: az állam feladata, hogy mindenkinek - azoknak is, akik helyzetüknél fogva ettől el vannak zárva - biztosítsa a lehetőséget a bölcsőtől kezdve egészen addig, amíg önmagáról és a családjáról tud gondoskodni.
Bővebben...