FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Badacsonyi geotúra

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Pünkösd hétfőn (május 16-án) Badacsonyban geotúrázunk!
Aki szeretne gyönyörű panorámákat látni a hegyről az alant meghúzódó Balatonra, annak ott a helye a túrán!
A bizarr badacsonyi bazalt sziklavilág értékes növénytársulások és ritka állatok otthona, melyeket igyekszünk majd teljes pompájukban megcsodálni.
A Badacsony minden évszakban tartogat meglepetéseket a természeti értékek iránt érdeklődők számára. Feltárul egy több millió éves bazaltvulkán élete, felelevenítjük a kitörések jellegét, intenzitását, és megkeressük a hozzájuk köthető kőzeteket is. A bazaltzsákok, a kőtornyok és a törmeléklejtők számtalan ritka, védett hüllő- és madárfajunk élőhelye. A hegytetőn álló Kisfaludy-kilátóból, valamint több más kilátópontról elénk táruló panorámát szemlélve a Tapolcai-medence, a Káli-medence és a Balaton keletkezésének körülményeit tekintjük át, eközben megcsodálhatjuk a hegy gazdag tavaszi növényvilágát (tölgyesek salamonpecsétjei, bükkösök tüdőfüvei, valamint az elvirágzóban lévő medvehagyma tövei is előkerülnek). Kisfaludy Sándor és Szegedi Róza legendás szerelme mellett a Badacsony számtalan kultúrtörténeti emlékeket idéz. Az ürmös bor titkos receptjéről, a Rózsakő legendájáról, a Rodostó-ház (turistaház) szomorú sorsáról, Ranolder János püspök tevékenységéről, Keresztúry Dezső és Egry József adomáiról mind-mind szó esik majd a túrán.

Időpont: 2016. május 16. (hétfő)

Találkozó: 10.00 óra, Badacsonytomaj, Római út és Kisfaludy Sándor út kereszteződése Térkép >>>

Parkolási lehetőség a találkozóhely közelében biztosított.

Útvonal: Szegedy Róza ház – Rózsa-kő – Bujdosók lépcsője - Kisfaludy-kilátó – Kőkapu - Szegedy Róza ház

Időtartam: kb. 4,5 óra

Táv/szintemelkedés: 9,5 km/400 m

Részvételi díj: 1000 Ft.

: május 15. vasárnap18.00 óráig, E-mailben ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) vagy telefonon (06/30 919 5868), a név, a létszám, a mobiltelefonszám megadásával. A jelentkezésről a túravezető visszaigazolást küld legkésőbb a jelentkezési határidő leteltéig. A túra minimum 12 fő jelentkezése esetén indul. A túra résztvevői számára a

Túravezető: Czibula György, a Bakony-Balaton Geopark geotúra-vezetője

Iratkozon fel a Szarvasház hírlevelére, hogy a következő túráról közvetlen értesítést kapjon!

Forrás: http://www.szarvashaz.hu/component/jevents/icalrepeat.detail/2016/05/16/51/97/badacsonyi-geotura?Itemid=1

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Veszprémben nyílt meg az első Kontaktpont

Csütörtökön délelőtt átadták Veszprémben az Új Nemzedék Plusz első ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont irodáját.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a veszprémi iroda ünnepélyes megnyitóján elmondta, hogy a lassan egy éve, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által előterjesztett és a kormány által elfogadott Új Nemzedék Plusz ifjúságpolitikai program egyik fő feladata, hogy egy találkozási pontot hozzon létre a fiatalok és a döntéshozók között. Ez is segíti a fiatalokat jövőképük megfogalmazásában és a munkaerőpiacra való zökkenőmentes belépésükben.

Bővebben...