FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Országhatárt átszelő kerékpártúrákat támogat a fejlesztési tárca

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összesen ötmillió forinttal segíti a Kerékpárral 7 határon át programsorozat nyolc nyári, kora őszi rendezvényének megvalósítását. A támogatás célja a környezetbarát és egészséges közlekedési mód népszerűsítése mellett a szomszédos országok magyarlakta térségeivel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése – jelentette be Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár 2015. május 30-án, Ópusztaszeren.

Fotó: Bartolf Ágnes

A fejlesztési minisztérium több éve hagyományosan hozzájárul a Kiskunhalas–Szabadka Barátság kerékpártúra és a Liszt Ferenc Nemzetközi Kerékpártúra megszervezéséhez.

A támogatott programok köre öt civil szervezet, sportegyesület hat további, országhatárt átszelő programjával bővül (a részletes listát ld. lent). Több esemény résztvevői jelentős történelmi, kultúrtörténeti látnivalókat is meglátogatnak Liszt Ferenc szülőházától Dobó István síremlékéig.

Fotó: Bartolf Ágnes

Becsey Zsolt elmondta: az Európai Kerékpáros Barométer legutóbbi adatai szerint Magyarországon a megkérdezettek 22 %-a használja fő közlekedési eszközként a kerékpárt. A hazai mutató Hollandia és Dánia után a harmadik legmagasabb Európában.

A kormány a szemléletformálás mellett az infrastruktúra fejlesztésével is tesz a közlekedési mód térnyeréséért: a hazai hálózat teljes hossza az évtized végéig a tervek szerint 1000-1500 kilométerrel nő.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Módosítás dátuma: 2015. június 07. vasárnap, 08:36  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Európai Ifjúsági Hét 2011. - Nyugat-dunántúli Programok

Regionális Ifjúsági Nap

Egy nap a strukturált párbeszédről, fiataloknak szóló európai lehetőségekről. A nap programja: bemutatók, fórumok, beszélgetések, játék, kulturális- és szórakoztató programok. A nap folyamán a fiatalok és a velük foglalkozó szakemberek információkat kaphatnak a strukturált párbeszéd eredményeiről és a nekik szóló európai programokról, megismerkedhetnek különböző projektekkel.
Időpont: 2011. május 17.
Helyszín: Győr - Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat (Árpád út 32.)
BŐVEBB INFORMÁCIÓ (program, jelentkezési lap) ITT ÉRHETŐ EL!

Bővebben...