FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

GEOTÚRA SZENT LÁSZLÓ PÉNZE NYOMÁBAN

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Bakonyalján meghúzódó Döbrönte ritkán járt geotúrázó helyszín, ezért az Európai Geoparkok Hete alkalmából szervezett túra keretében erre a környékre indulunk! Szarvaskő vára falainak tanulmányozása nemcsak a 14. századi történelemhez és a Himfy családhoz vezetnek el minket, hanem egyben egy ősmaradvány "kiállítással" is szolgálnak az avatott szemek számára. E falak tövében fogjuk felfedni Szent László pénzének titkát... A közeli Kis-erdő telis-tele van kosborokkal és madársisakokkal, míg a köz eli Katalin-forrás melléke a bangókról nevezetes. Ha nem sikerült eldönteni, növényekről vagy állatokról van szó, mindenképp érdemes eljönni, mert a túrán kiderül!

   

Időpont: május 31. vasárnap

Találkozás: 10.00 óra, Szarvasház Turistaház és Oktatóközpont, 8597 Döbrönte, Fő u. 31. (TÉRKÉP >>>)

Útvonal: Döbrönte - Szarvaskő-vár - Kis-erdő - Bitva-völgy - Katalin-forrás - Ödön-forrás - Döbrönte.

Táv/szintemelkedés: 7,5km/200m

Időtartam: kb. 4 óra

Részvételi díj: 900 Ft/fő

Bejelentkezés: május 30. szombat este 18.00 óráig, E-mailben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , telefonon: 06 30 919 5868, a név, a létszám és a mobil telefon elérhetőség megadásával.

Gyermeknap alkalmából a 14 év alattiak ingyenesen vehetnek részt a túrán!

Szeretettel vár mindenkit:

Czibula György

a Bakony-Balaton Geopark Geotúra-vezetője

 ------

ISMÉT MUNKATÁRSAT KERESÜNK!

A Bakonyalja Barátai Egyesület a III. Kulturális Közfoglalkoztatási Program keretében, pluszban megkapott létszámigénye kielégítése céljából alkalmazotatt keres azonnali munkakezdéssel. A munkáltató a Nemzeti Művelődési Intézet, a határozott idejű szerződés 2016. február végéig szól. Bérezés a közfoglalkoztatottakra vonatkozó minimálbér alapján. Munkavégzés helye: Döbrönte, Szarvasház Turistaház és Oktatóközpont (8597 Döbrönte, Fő u. 31.), ill. az Egyesület külső helyszíneken szervezett programjainak helye. Elvárások az NMI részéről: érettségi bizonyítvány, regisztrált álláskeresői st&a acute;tusz. Elvárások az Egyesület részéről: gyerekfoglalkozásokon, túravezetéseken szerzett tapasztalat, kulturális és természettudományos ismeretterjesztés területén szerzett tapasztalat. Előnyt jelent a pápai vagy a Pápa körynéki lakhely, mivel a munkábajárás útiköltségét sem az NMI, sem az Egyesület nem tudja támogatni. A jelentkezést 2015. május 31-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. E-mail címre várjuk az önéletrajz és egy rövid (max. 1 oldalas) motivációs levél csatolásával.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés