FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Indulj el egy úton - ingyenes Kéktúrás vetélkedő

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

November 20-ig lehet jelentkezni az ingyenes, általános iskolás csapatoknak szervezett kéktúrás vetélkedőre. Az értékes díjakkal jutalmazott többfordulós verseny kalandnak sem utolsó, de elsődleges célja az ismeretterjesztés és a természetjárás népszerűsítése.

Idén indul a harmadik  Indulj el egy úton nevű természetismereti vetélkedő, amelynek résztvevői a Börzsöny, a Visegrádi-hegység és a Pilis tájait „barangolják be” a Kéktúra útvonalán. A vetélkedő kérdései főleg logikára épülnek és alapvetően az Országos Kéktúra aktuális szakaszával, az érintett tájak természeti, történelmi, néprajzi értékeivel, turisztikai érdekességeivel, valamint az adott terület nemzeti parkjaival – jelen esetben a Duna–Ipoly Nemzeti Parkkal – kapcsolatosak, de több feladat foglalkozik a magyar turizmus és hegymászás múltjával, jelenével, jelentősebb eredményeivel, és ebből következően a Magas-Tátrával is.


A több fordulós vetélkedőre november 20-ig lehet jelentkezni az Indulj el egy úton honlapon található jelentkezési lapon. A vetélkedőre általános iskolás korosztályú gyerekek jelentkezhetnek három kategóriában itthonról és a határon túlról is. Külön csoportban indulnak a 3–4, az 5–6. és a 7–8. évfolyamos diákok. A négyfős csapatok tagjainak nem kell feltétlen osztálytársaknak lenniük, barátitársaságok is benevezhetnek. A nevezés ingyenes!


A három írásbeli forduló kérdéseit a szervezők honlapjáról lehet majd letölteni és a válaszokat az induljelegyuton2016 kukac gmail.com címre kell elküldeni. A 2018 április 27-i döntőbe kategóriánként a 10-10 legmagasabb pontszámot elért csapatot hívják meg, ahol a legjobbakat értékes nyereményekkel díjazzák. A verseny menetrendjéről és a határidőkről itt tudhatsz meg többet. Sajtos Józseffel – a vetélkedő kitalálójával és egyben főszervezőjével – készült interjúból pedig még több részletet megtudhatunk a versenyről.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

ZALAEGERSZEGEN IS MEGNYÍLT AZ ÚJ NEMZEDÉK IRODA
Zalaegerszegen is megnyílt az Új Nemzedék Kontaktpont a Bíró Márton utca 26. szám alatt. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán ifjúsági ügyekért felelős alpolgármester és Siklódi László Levente, az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója. Jelen volt továbbá Gecse Péter, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, ifj. Sándor Dénes György, az Ifjúsági és Sport Albizottság vezetője, Bognár Ákos, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke, Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető, Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági szakreferens és több, a helyi ifjúsági életben dolgozó kollégánk.
Bővebben...