FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megint lesznek vándortáborok

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Fotó: 123rf.huA sportot, a természetjárást és a vízitúrázást szeretnék közelebb hozni a diákokhoz a Vándortábor 2017 programmal, melynek lényege, hogy megkönnyítse a tanárok munkáját, a családoknak pedig megfizethető áron kínáljon gyalogos és vízi táborokat.

Magyarország kormánya társadalmi szervezetekkel, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel, az Országos Erdészeti Egyesülettel, valamint a Testnevelési Egyetemmel összefogva valósítja meg a programot, a vándortáborok újjáélesztését, közel 430 millió forint kormányzati forrásból.

A vízi vándortáborokban négy útvonalon, 6 napos turnusokban vehetnek részt a gyerekek, akiket képzett vezetők, biztonságos túrafelszerelések és előre kiépített sátortáborok várnak: a 6 napos (5 éjszaka) tábor ára 18 000 forint. Az erdei vándortáborok esetében 5 útvonalon mint-egy 130 túra indítására lesz lehetőség. Minden útvonalon 6 éjszakát és 7 napot töltenek el az iskolai csoportok, ennek ára 22 000 forint lesz.

Fotó: 123rf.hu

A pedagógusok számára a Testnevelési Egyetem akkreditált, szakirányú vándortábor-túravezetői tanfolyamot indít, a 30 órás képzést elvégző szakemberek napi bruttó 10 000 forintnyi térítésben részesülnek, ha csoportot visznek a természetbe.

A vándortáborokra 20-40 fős diákcsoportok (felső tagozatosok és középiskolások) jelentkezését várják, maximális létszám esetén négy pedagógus kíséri majd a gyermekeket.

A Mátrában (Sirok-Tar, 62 km), a Börzsönyben (Diósjenő-Bernecebaráti, 55 km), a Pilisben (Visegrád-Csobánka, 86 km), a Bakonyban (Bakonybél körtúra, 65 km) és a Mecsekben (Pécs-Pécsvárad, 78 km) jelöltek ki útvonalakat. A csoportok 3-5 táborhelyet vesznek igénybe, azaz a legtöbb helyen két éjszakát töltenek el.

A vízi vándortúrák a Dunán, a Mosoni-Dunán, illetve Északkelet-Magyarországon, a Tiszán zajlanak, utóbbiak végállomása Tokaj, ahová a Rétközi-tó felől, valamint Dombárd és Tiszabercel érintésével is el lehet jutni 6 nap alatt.

A táborokat júliusban és augusztusban tartják, jelentkezni egy hamarosan induló weboldalon lehet majd a pályázati lap kitöltésével a létszámkeret kimerüléséig, vagy legkésőbb június 19-ig.

Forrás: http://www.turistamagazin.hu/megint-lesznek-vandortaborok.html
Módosítás dátuma: 2017. március 31. péntek, 10:35  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Debreceni irodával bővült a Kontaktpont ifjúságsegítő hálózat
Megnyitotta kapuit a megyei szinten szerveződő, ifjúságsegítéssel foglalkozó kontaktpont irodahálózat debreceni tagja. Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként létrejövő irodát ünnepélyes keretek között Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos, Halász János kultúráért felelős államtitkár és Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere avatta fel.

Fotó: KIM
Bővebben...