FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megint lesznek vándortáborok

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Fotó: 123rf.huA sportot, a természetjárást és a vízitúrázást szeretnék közelebb hozni a diákokhoz a Vándortábor 2017 programmal, melynek lényege, hogy megkönnyítse a tanárok munkáját, a családoknak pedig megfizethető áron kínáljon gyalogos és vízi táborokat.

Magyarország kormánya társadalmi szervezetekkel, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel, az Országos Erdészeti Egyesülettel, valamint a Testnevelési Egyetemmel összefogva valósítja meg a programot, a vándortáborok újjáélesztését, közel 430 millió forint kormányzati forrásból.

A vízi vándortáborokban négy útvonalon, 6 napos turnusokban vehetnek részt a gyerekek, akiket képzett vezetők, biztonságos túrafelszerelések és előre kiépített sátortáborok várnak: a 6 napos (5 éjszaka) tábor ára 18 000 forint. Az erdei vándortáborok esetében 5 útvonalon mint-egy 130 túra indítására lesz lehetőség. Minden útvonalon 6 éjszakát és 7 napot töltenek el az iskolai csoportok, ennek ára 22 000 forint lesz.

Fotó: 123rf.hu

A pedagógusok számára a Testnevelési Egyetem akkreditált, szakirányú vándortábor-túravezetői tanfolyamot indít, a 30 órás képzést elvégző szakemberek napi bruttó 10 000 forintnyi térítésben részesülnek, ha csoportot visznek a természetbe.

A vándortáborokra 20-40 fős diákcsoportok (felső tagozatosok és középiskolások) jelentkezését várják, maximális létszám esetén négy pedagógus kíséri majd a gyermekeket.

A Mátrában (Sirok-Tar, 62 km), a Börzsönyben (Diósjenő-Bernecebaráti, 55 km), a Pilisben (Visegrád-Csobánka, 86 km), a Bakonyban (Bakonybél körtúra, 65 km) és a Mecsekben (Pécs-Pécsvárad, 78 km) jelöltek ki útvonalakat. A csoportok 3-5 táborhelyet vesznek igénybe, azaz a legtöbb helyen két éjszakát töltenek el.

A vízi vándortúrák a Dunán, a Mosoni-Dunán, illetve Északkelet-Magyarországon, a Tiszán zajlanak, utóbbiak végállomása Tokaj, ahová a Rétközi-tó felől, valamint Dombárd és Tiszabercel érintésével is el lehet jutni 6 nap alatt.

A táborokat júliusban és augusztusban tartják, jelentkezni egy hamarosan induló weboldalon lehet majd a pályázati lap kitöltésével a létszámkeret kimerüléséig, vagy legkésőbb június 19-ig.

Forrás: http://www.turistamagazin.hu/megint-lesznek-vandortaborok.html
Módosítás dátuma: 2017. március 31. péntek, 10:35  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Hiányzik az utánpótlás a hazai kkv-szektorban

Példátlan összefogással vette kezdetét a Fiatal Vállalkozók Hete, mely a világ 120 országában megrendezésre kerülő „vállalkozásünnep”, a Global Entrepreneurship Week (GEW) hazai rendezvénysorozata. A hetet hazánkban négy éve a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) szervezi, idén az INNOREG Közép-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Khe. társszervezésével.

Bővebben...