FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Meghívó az EKE XXVI. Vándortáborába

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Háromszéki EKE idén ünnepli megalakulásának 125., újjáalakulásának 25. évfordulóját. Az évfordulót még emlékezetesebbé szeretnénk tenni az idei, XXVI. EKE Vándortábor megszervezésének felvállalásával.


125 évvel ezelőtt Háromszék Vármegye főispánjának, Potsa Józsefnek a hívására 110 taggal alapították meg a háromszéki EKE-t. Idézzük: „Előpatak, Málnás, Kovászna az ő buzdítására tették meg azokat a fontos lépéseket, melyeknek következtében fokozatos fejlődésnek indultak, és amikor a helyi eszközök kimerültek, megalakította az EKE Háromszék vármegye Osztályát, melynek feladata a megye természeti kincseit megismertetni, és ezáltal a székelységnek közgazdasági fejlődését előmozdítani. Az osztály akkora tevékenységgel kezdte meg működését, hogy kirándulásai iránt országos érdeklődés volt 300-nál több idegen elvivén hírét.”
125 évre rá ugyanazt szeretnénk mi is: bemutatni nektek Háromszék természeti kincseit. És erre a legalkalmasabb egy Vándortábor, melynek túráit úgy állítottuk össze, hogy szinte teljes ízelítőt nyújtsunk nektek mindenből, amit ez a táj adhat, valamint abból, amit az itt élő székelység szorgos munkával megteremtett.
Megismerkedhettek történelmével, kultúrájával és a jövőbe vetett hitével is. Háromszék Szaharájába – ahogy nagy elődünk Orbán Balázs nevezte –, a Rétyi Nyírbe hívunk, ahonnan beláthatod a Déli-Kárpátok vonulatát, a Keleti-Kárpátok kanyarulatának hegyeit és a térséget nyugat felé bezáró Bodoki- és Baróti-hegységet. Megismerheted híres elődeinket, udvarházakat és kastélyokat, közben kóstolhatod ásványvizeinket, vagy megtapasztalhatod mofettáink gyógyító hatását. Olyan egyedülálló múzeumainkkal ismerkedhetsz, mint a Székely Nemzeti Múzeum, a Céhmúzeum, a Vadászmúzeum, vagy a világörökség kincsével, a gelencei római katolikus templom híres freskóival. De megmászhatod a Lakóca 1777 méteres vagy a Csukás 1954 méteres csúcsát is.
Nem utolsósorban ajánljuk gazdag kulturális műsorainkat, találkozhatsz régi turistabarátaiddal és új, tartós barátságokat köthetsz. Vagyis megpróbálunk megtenni mindent annak érdekében, hogy távozásodkor gazdag élmények maradjanak tarsolyodban.
Szeretettel várunk tehát minden érdeklődőt, EKE-tagokat, természetjárókat a Rétyi Nyírbe 2017. július 25–30. között!

Dukrét Lajos HEKE-elnök és Román Árpád táborparancsnok

Forrás: Meghívó az EKE XXVI. Vándortáborába

Módosítás dátuma: 2017. január 26. csütörtök, 20:59  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés