FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Afrikaiak kábítószert keverhettek két lány italába Budapesten, egyikük meghalt

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A rendőrség feltételezése szerint kábítószert keverhettek annak a két 17 éves lánynak az italába, akiket egy budapesti, belvárosi hotelben meg is erőszakolhattak múlt hét csütörtökön, egyikük két napja életét vesztette, jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Horváth Katalin Fanni elmondta, halált okozó testi sértés miatt nyomoznak az ügyben, amelynek két afrikai származású gyanúsítottja van. Egyiküket, egy 28 éves férfit még hétfőn elfogták, előzetes letartóztatásban van. Társa, egy 36 éves férfi a héten önként adta fel magát, ő jelenleg őrizetben van.

A másik 17 éves lányt orvosi felügyelet alatt tartják, őt a történtek feldolgozásában pszichológus is segíti.

A BRFK a VII. kerületi toxikológiai intézettől kapta a bejelentést, hogy életveszélyes állapotban szállítottak be egy fiatal lányt. Eleinte felmerült az alkoholmérgezés gyanúja, de később kábítószert találtak a szervezetében. A lány olyan súlyos állapotban volt, hogy már a helyszínen, a szállodában újra kellett éleszteni, majd gépi lélegeztetésre szorult, és végül szerdán meghalt. A szóvivő azt mondta, adataik szerint nem injekcióval juttatták az áldozat szervezetébe a drogot, így azt feltételezik, hogy az ópiátszármazékot az italukba keverhették.

A két lány a belvárosban szórakozott, amikor megismerkedett a két férfival. Több szórakozóhelyen megfordultak, sok alkoholt fogyasztottak, majd egy belvárosi szállodában két szobát béreltek ki. A barátnő másnap eszméletlen állapotban talált rá a 17 éves lányra, és értesítette a mentőket. Mindkét lány esetében erőszakos közösülésre utaló nyomokat találtak, ezt igazságügyi orvos szakértő segítségével vizsgálják. Ugyancsak szakértő vizsgálja a 17 éves lány halálának pontos okát.

A két afrikai férfi érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkezett, ám egyiküké épp a napokban járt volna le. Az egyik gyanúsított korábban már büntetve volt kábítószerrel visszaélés miatt.

MTI

Módosítás dátuma: 2014. február 21. péntek, 11:01  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Offline programokkal is vár az ELTE online állásbörzéje

Az ELTE Karrierközpont november 3. és 5. között rendezi meg a 6. Virtuális Állásbörzét, amely ezúttal az online térből kilépve, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Múzeum körúti campusán offline programokkal is várja az érdeklődőket. Akik aktívan böngésznek vagy ellátogatnak a rendezvényre, nemcsak álmaik állását és számos tapasztalatot, de egy táblagépet is nyerhetnek.

Bővebben...