FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Másfél milliárd forintos támogatás ifjúságügyi és kábítószer-prevenciós célú programokra

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Új Széchenyi Terv keretében döntés született arról, hogy további 30 szervezet kap több mint 1,5 milliárd forint támogatást a Kábítószer-prevenciós célú programok támogatására kiírt pályázatból. A szervezeteket a napokban értesítik majd a döntésről. A pályázat keretében eddig már 30 szervezet nyert el támogatást.


A gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő, ifjúságügyi és kábítószer-prevenciós célú programok támogatására kiírt pályázatnál a konvergencia régiók tekintetében történt keretemelés, így további 30 pályázó nyer majd támogatást összesen 1,5 milliárd forint értékben. Az egyes szervezetek közel 30 és 80 millió forint közötti támogatásban részesülnek.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága szakmai közreműködésével kiírt pályázat célja a 12-29 éves gyerekek, serdülők, fiatalok társadalmi gazdasági részvételének fejlesztése. További cél, hogy a fiatal korosztályok váljanak képessé egy produktív életstílus megvalósítására oly módon, hogy egészségtudatosságuk, személyes életük, társas és társadalmi kapcsolataik, környezetük feletti kontroll képességük javulásával a kábítószer-használat ne legyen számukra vonzó alternatíva.

A pályázat által támogatható tevékenység egyebek közt egyénre szabott, közoktatási intézményen kívül zajló, közösségi alapú a kábítószer-fogyasztás megelőzését szolgáló alternatív program kialakítása, fejlesztése: ifjúsági klub, lakótelepi fiatalok klubja, sportesemények, éjjeli sportrendezvények, filmklubok, előadások, élménypszichológiai, élménypedagógiai foglalkozások és pszichodráma foglalkozások megszervezése.

(Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

III. Országos IKSZT Szakmai Találkozó


Március 12-én rendezik meg a harmadik Országos IKSZT Szakmai Találkozót Budapesten. A megfelelő helyszín kiválasztása érdekében a szervezők kérik a részvételi szándék előzetes jelzését.

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI), mint az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) program szakmai koordinálásáért felelős intézet 2014. március 12-én immár harmadszor szervezi meg az Országos IKSZT Szakmai Találkozót Budapesten.

Bővebben...