FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

X. (Jubileumi) Vályogházas Konferencia

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

vályogház konferencia

Időpont: 
szombat, 2016, június 4 -
09:00 - 17:00
Helyszín: 
Martonvásár, Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ

A konferencia témája: Vályogházak felújítása

2005-től kerül megrendezésre a konferenciasorozat, melynek célja a vályogból, természetes építőanyagokból készült épületek tulajdonosainak, használóinak segítése. Az elmúlt évek során a legnevesebb hazai szakemberek tartottak előadásokat a rendezvényeken: egyetemi oktatók, műemlékvédelmi szakemberek, a szabadtéri néprajzi múzeumok munkatársai és restaurátorai - de mellettük olyan mesterek és "amatőrök" is, akik régóta részt vesznek ilyen házak építésében, vagy éppen saját maguknak újítottak fel vályogházakat. A konferenciák helyszíne változatos volt, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumtól a Nógrád megyei Szokolyán át az agárdi Öko-napok keretében megrendezett kiállításig az ország számos településén tartottunk már találkozót. 2016-ban kerül sor a tizedik, jubileumi konferenciára, melynek a Fejér megyei Martonvásár ad helyet. A konferencia témája: a régi épületek megőrzése, felújítása, korszerűsítése.

Előadók:

Buzás Miklós (Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum): Pusztuló anyagból örökre

Dr. Csicsely Ágnes (BME, Építészmérnöki Kar Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék): VÁLYOGÉPÍTÉS Vályog szerkezetek építési hibái és javítási módjai

Schaf Ibolya (Diósjenő): Egy Nógrád megyei vályogház felújítása

Hajdú János (Rákosy Glass Kft.): Korszerű üvegezések régi ablakokban

Cserteg Imre (Építési és környezetvédelmi osztályvezető - Budapest X. kerületi Önkormányzat): Építési szabályok 2016

Mednyánszky Miklós: Vályogházak felújítási hibái


A konferencia tervezett kísérőprogramjai:

Fotókiállítás a korábbi évek konferenciáiról

Gyermekrajzpályázat a népi építészet témakörében (meghirdetése 2015. november-december). A pályázat zsűrijének elnöke Kárpáti József festőművész.

Kézműves-foglalkozás gyerekeknek: vályogtéglavetés, mézeskalács házikó készítése, papírmakett hajtogatás. Az elkészült darabokat az alkotók hazavihetik.

A konferencia alatt a TERC Kiadó építőipari szakkönyvei megvásárolhatók.
   

Részvételi díj:felnőtteknek 2000 Ft, gyermekeknek 14-18 éves korig 600 Ft, 0-14 éves korig ingyenes. A lehetőségekhez képest igyekszünk ebédet is biztosítani, melynek költsége kb. 650-700 Ft lesz.

Jelentkezés:

A konferencián - a megfelelő tervezhetőség érdekében - előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni. Kérjük a kedves érdeklődőket, hogy a letölthető jelentkezési lapot (excel formátumú táblázatot) szíveskedjen kitöltve elküldeni a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

A lapon kérjük minden résztvevő személy nevét és életkorát feltüntetni, valamint megjelölni, hogy igényt tart-e ebédre.

A jelentkezési lapok beküldési határideje 2016. április 30.

Kérjük, erre figyeljenek, hogy a konferencia előkészítése megfelelő lehessen.

További információ: 
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
CsatolmányMéret
Office spreadsheet icon jellap.xls 27.5 KB
Forrás: http://humusz.hu/esemenyek/x-jubileumi-valyoghazas-konferencia/21349
Módosítás dátuma: 2016. április 22. péntek, 20:13  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A párbeszéd újraindult! - Korszakos felsőoktatási együttműködés az új nemzedék érdekében

A megállapodás értelmében a felek a jövőben folyamatos párbeszédet folytatnak a felsőoktatást érintő kérdésekben és a közös célok elérése érdekében. Az együttműködés három kiemelt területre koncentrálódik: - Az Ifjúság a Nemzet jövője - Demokráciában való aktív részvétel - Ifjúság ágazati struktúrában való megjelenése Mihalovics Péter véleménye szerint a megállapodásra azért volt szükség, mert az elmúlt években nem létezett átgondolt stratégia az ifjúságot érintő ügyek kezelésére. A miniszteri biztos álláspontja szerint ennek tudható be, hogy kevés fiatal vesz részt a szavazásokon és tevékenykedik a közéletben. A megegyezés értelmében a munkaerőpiac és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók közötti kapcsolatot is szorosabbra szeretnék fűzni a jövőben, de szükségesnek tartják egy olyan egységes stratégia mielőbbi kidolgozását is, amely a tömegsport-rendezvényekre vonatkozik majd. Ezeken a problémákon a kormány a közeljövőben úgy kíván változtatni, hogy egy ifjúságpolitikai konzultációt hív életre, amelyben a HÖOK szervezeteinek is jelentős szerepet szán, de más közös eseményeket, megmozdulásokat is szerveznek a felek. Nagy Dávid, a HÖOK elnöke szerint az együttműködés akkor lesz eredményes, ha a szakmájukhoz értő, demokratikus társadalom alapértékeit magukénak valló értelmiségiek itthon tudnak érvényesülni. Beszédében kiemelte: “Mi vagyunk a jövő értelmisége, a jövő állampolgárai. Fontos, hogy kivegyük részünket a demokráciából, ezért örülünk a kétirányú kommunikációnak”. Siófok, 2011. április 8. Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
MTI Zrt.