FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Így használhatja növényitatónak az eldobható pelenkát

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Eszembe nem jutott volna soha az eldobható pelenka háztartási újrahasznosítása, a napokban azonban olyan ötletre bukkantam az interneten, amit tavasszal biztosan ki fogok próbálni. Érdekes közös kisérlet lehet már iskolás korú gyerekekkel, ami megmutatja, mire lehet használni a pelenka nedvszívó kristályait, és nem mellesleg hasznos végeredménnyel jár. Minden ötlet arra alapoz, hogy a pelenka belsejében található kristályok akár saját súlyuknak hatvanszorosát képesek felvenni a vízből.

Az eldobható pelenka szuperjó nedvszívó belsejét felhasználva segíthet a szobanövények életbentartásában, az elültetett pelenkabél zseléként magába szívja a vizet, azt lassan adja le, így nagyon sokáig nedvesen tartja a növényeket, megvédve azokat a kiszáradástól. Emellett ráadásul szuper házi jégpakolás is készíthető belőle.

Ez a módszer persze csak olyan növényeknél hatásos, amik igénylik a folyamatos öntözést. Kaktuszoknál például nem ajánlatos kipróbálni, hiszen azok nem bírják, ha a föld állandóan nedves.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sXb8rJ8Rm3I

A videóban tippet kapunk arra is, hogyan lehet házilag tápot készíteni a vágott virágoknak, és hogy a pelenka belsejében található kristályokkal miként változtathatjuk át a virág vizét látványos zselévé. Ráadásul az anyag csíráztatásra is tökéletesen alkalmas.

A kisfilm megértéséhez minimális angol nyelvtudás épp elég, hiszen készítői mindent részletesen szemléltetnek. 

Forrás: http://divany.hu/kolyok/2015/02/15/igy_hasznalhatja_novenyitatonak_az_eldobhato_pelenkat/

marilla

Módosítás dátuma: 2015. február 17. kedd, 16:13  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A falusi közösségek megerősítése a cél! Falusi fiatalok jelentkezését várja az AGRYA a Virtuális Falu Programba!
Budapest, 2012. szeptember 13., csütörtök (OS) - A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA és partnerei a Virtuális Falu Programmal abban szeretnének segítséget nyújtani, hogy a falusi közösségek tevékenységébe minél több fiatal kapcsolódjon be, valamint hogy erősödjenek a falusi ifjúsági közösségek, hogy ezzel is segítsük a falvak megmaradását, fejlődését. A Program részeként sor kerül egy képzés sorozatra, egy kutatásra és egy konferenciára. A Program résztvevőit pályázaton keresztül választják ki. A Program védnökei V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felellős államtitkár és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár. A Program az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programjának pénzügyi támogatásával valósul meg.
Bővebben...