FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Magyar kézbe kerül az egykori Láng Gépgyár maradéka

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Megmenekült a magyar villamosgép-gyártó ipar utolsó üzeme, újraindulhat a termelés az egykori Láng Gépgyár budapesti üzemében. A pénteken aláírt szerződés  értelmében egy frissen alakult hazai konzorcium vásárolta meg a berendezések jó részét. A korábban a francia Alstom tulajdonába került nagy értékű gépek jelenlegi helyükön, a Váci úti Láng-gyár területén maradnak, írja a Napi.

A vevő a gépgyártásban komoly  hagyományokkal rendelkező Bankonzult Kft. és az Excel-Csepel Kft. által fele-fele arányban tulajdonolt, a múlt hét csütörtökön bejegyzett BK-CS Metál Kft. Az adásvételnek azonban a gyárépület nem volt tárgya, az ugyanis a Lángot privatizáló ABB egykori menedzsmentjéből alakult kft.-vé., az új tulajdonos e társaságtól bérli majd az ingatlant. A BK-CS Metál a lehető legrövidebb időn belül kívánja újraindítani a termelést − mondta a Napi Gazdaságnak Szemerey Tamás ügyvezető. Első lépésként 30 dolgozót vesznek vissza az egykori munkások közül, a létszámot pedig később megdupláznák.

Az Alstom által korábban  leállított energetikai gépgyártó és  -szervizelő üzem berendezéseivel végzik  többek közt a magyarországi erőművek generátorházainak  felújítását és karbantartását. A berendezések egy részére felújítás vár, a társaság az Alstom szervizrészlegével együttműködve végzi majd tevékenységét. Iparági becslések szerint az üzemben található − és hamarosan újrainduló − gépek értéke 30-40 millió euróra  tehető.

 

Forrás:

Napi Gazdaság

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 01. hétfő, 09:08  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Csak nemzeti ifjúságpolitika létezik

A határon túli szervezetek célja a magyar fiatalok összefogása

Együttműködési megállapodást írt alá a Kolozs megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR), a MIÉRT tagszervezete és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) budapesti szervezete a nemzeti önazonosság megőrzése, ápolása és erősítése céljából. Az ifjúsági szervezetek vezetői szerint a barátságok mentén kialakult kapcsolat mára intézményi szintre emelkedett.
Bővebben...