FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Új statisztikusképzés indul a Debreceni Egyetemen

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Együttműködési megállapodást írt alá május 19-én a Debreceni Egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese azt mondta: újfajta statisztikusképzést is indítanának, amelynek köszönhetően az elhelyezkedést megkönnyítő speciális tudást szerezhetnek a hallgatók - olvasható a dehir.hu-n.

Jelenleg is működik a kapcsolat a Debreceni Egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal között. A KSH munkatársai vendégelőadóként oktatnak az egyetemen, illetve a hallgatók egy része szakmai gyakorlatát a hivatalnál tölti. Ezt az együttműködést több karra szeretnék kiterjeszteni a jövőben. Az egyik cél, hogy a felkészült szakemberek később a Statisztikai Hivatalnál helyezkedjenek el - írja a dehir.hu.

„Kitűnő lehetőség az, hogy már egyetemi hallgatóként is kapcsolatba kerülünk a fiatalokkal. Akár úgy, hogy a kollégáim oktatni járnak az egyetemre, akár úgy, hogy a hallgatók szakmai gyakorlat keretében ismerkednek a statisztikai hivatalban folyó munkával” – mondta el Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese.

Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese azt mondta: újfajta statisztikusképzést is indítana az egyetem. „A specializált képzést valamelyik szakhoz illeszthetően elindítanánk, amely bővítené a Debreceni oktatási kínálatát” – mutatott rá Jávor András.

A május 19-ei tájékoztatón elhangzott: a KSH a kutatók munkáját is segítené. Kutatószobát hoznának létre Debrecenben, ahol a szakemberek hozzáférhetnek a még feldolgozatlan adatokhoz. Emellett cél az is, hogy közös pályázatokban vegyen részt az egyetem és a KSH, illetve közösen dolgozzanak ki kérdőíveket, vizsgálati módszereket. A további együttműködésről szóló megállapodást május 19-én írták alá az egyetemen.

(Forrás: dehir.hu)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2015. május 19. kedd, 19:45  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Egyoldalú sztereotípiák alakulnak ki a hallgatókról a sajtóban

Nem szabad a sajtóban országosan akár több ezer, hallgatói önkormányzatokban dolgozó diákot megsérteni, önbecsülésében megalázni, a közügyek gyakorlásába vetett hitében megingatni - fogalmazta meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarának dékánja október 10-én az intézmény honlapján a gólyatábori történések és a hallgatói mozgalom ügyében. Dezső Tamás szerint torz, méltatlan és egyoldalú "az egyetemistáról" a sajtóban kialakuló kép. Hangsúlyozta: az universitas a hallgatók és az oktatók közössége, szövetsége, ezért nemcsak a hallgatóknak kell bízniuk az egyetem vezetésében, hanem fordítva is, enélkül ugyanis nincs szövetség.

Bővebben...