FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Új statisztikusképzés indul a Debreceni Egyetemen

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Együttműködési megállapodást írt alá május 19-én a Debreceni Egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese azt mondta: újfajta statisztikusképzést is indítanának, amelynek köszönhetően az elhelyezkedést megkönnyítő speciális tudást szerezhetnek a hallgatók - olvasható a dehir.hu-n.

Jelenleg is működik a kapcsolat a Debreceni Egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal között. A KSH munkatársai vendégelőadóként oktatnak az egyetemen, illetve a hallgatók egy része szakmai gyakorlatát a hivatalnál tölti. Ezt az együttműködést több karra szeretnék kiterjeszteni a jövőben. Az egyik cél, hogy a felkészült szakemberek később a Statisztikai Hivatalnál helyezkedjenek el - írja a dehir.hu.

„Kitűnő lehetőség az, hogy már egyetemi hallgatóként is kapcsolatba kerülünk a fiatalokkal. Akár úgy, hogy a kollégáim oktatni járnak az egyetemre, akár úgy, hogy a hallgatók szakmai gyakorlat keretében ismerkednek a statisztikai hivatalban folyó munkával” – mondta el Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese.

Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese azt mondta: újfajta statisztikusképzést is indítana az egyetem. „A specializált képzést valamelyik szakhoz illeszthetően elindítanánk, amely bővítené a Debreceni oktatási kínálatát” – mutatott rá Jávor András.

A május 19-ei tájékoztatón elhangzott: a KSH a kutatók munkáját is segítené. Kutatószobát hoznának létre Debrecenben, ahol a szakemberek hozzáférhetnek a még feldolgozatlan adatokhoz. Emellett cél az is, hogy közös pályázatokban vegyen részt az egyetem és a KSH, illetve közösen dolgozzanak ki kérdőíveket, vizsgálati módszereket. A további együttműködésről szóló megállapodást május 19-én írták alá az egyetemen.

(Forrás: dehir.hu)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2015. május 19. kedd, 19:45  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Október 15-én ismét Regeneráció – Kormányzati Karrier Expo

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium jövő szombaton második alkalommal is megrendezi a Regeneráció - Kormányzati Karrier Expót a Millenárison. A KIM az elmúlt évben több rendezvénnyel is nyitott a fiatalok felé: az első alkalommal tavaly ősszel megrendezett Kormányzati Karrier Expóra közel 8000 fiatal látogatott ki, a tavaszi Közigazgatási Nyílt Napon több mint hatszázan vettek részt, nyáron pedig Regeneráció Tábort szerveztek a közigazgatás iránt érdeklődő fiatalok számára.

Bővebben...