FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Országos kampány indul a csapvíz-fogyasztás népszerűsítéséért

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A csapvíz fogyasztása nemcsak egészséges, hanem környezettudatos viselkedést is mutat – jelentette ki Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a Csapra Fel! kampány indulása alkalmából 2014. december 2-án, Budapesten. Az öt nagy regionális víziközmű-szolgáltató által indított országos figyelemfelhívó akció célja, hogy ösztönözze a magyar lakosság csapvíz fogyasztását.

ű, egészséges magyar termékeket keressük az üzletekben is, a legfontosabbak egyike azonban házhoz jön. Magyarország kivételes adottságainak köszönhetően abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy friss, egészséges vízhez juthatunk, ha otthon megnyitjuk a csapot – mondta Koszorús László.


Fotó: Bartolf Ágnes/NFM

A csapvíz az a termék, amit a legtöbben fogyasztunk, mégis annyira természetesnek vesszük, hogy fel sem mérjük valós értékét. A Nemzeti Fejlesztés Minisztérium ezért is támogatja az öt regionális víziközmű-szolgáltató kezdeményezését – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Koszorús László arra is felhívta a figyelmet, hogy szervezett tevékenységre és számos ember közreműködésére van szükség ahhoz, hogy a csapvíz mindenki otthonába eljusson: „A víziközmű cégeknél nap mint nap számos kolléga dolgozik azért, hogy magas színvonalú, fogyasztóbarát szolgáltatást nyújtson, melynek középpontjában az elégedett felhasználó áll.”

Fotó: Bartolf Ágnes/NFM

A szemléletformáló kampány szervezője a Dunántúli Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (DRV Zrt.), a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (DMRV Zrt.), az Északdunántúli Vízmű Zrt (ÉDV Zrt.), az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ÉRV. Zrt.) és a Tiszamenti Regionális Vízművek Zártkörűen működő Részvénytársaság (TRV Zrt.).

A Csapra Fel! kampány többféle eszközzel igyekszik eljuttatni a lakossághoz üzeneteit. Az I. Országos Csapvíz-kóstoló Versenyen az öt állami regionális víziközmű-szolgáltató kiválasztott vízbázisaiból származó, 15 féle vizet kóstolhatják meg az érdeklődők. A legjobb ízű vizet szavazással választják ki. A nyertes palackjának címkéjét egy országos pályázat keretében diákok tervezhetik majd meg.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Módosítás dátuma: 2014. december 06. szombat, 18:53  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúság, ifjúságpolitika – új kihívások címmel nemzetközi konferencia

Immár negyedik alkalommal, ezúttal Ifjúság, ifjúságpolitika – új kihívások címmel nemzetközi konferenciát rendeztek a SZTE Tanulmányi és Információs Központ nagyelőadójában.

Jancsák Csaba szervezőtől megtudtuk, a konferencia tárgya a nemzetközi folyamatok ifjúságszociológiai értelmezése és az európai, illetve a magyar fiatalok világára történt hatásainak mélyebb megértése, továbbá az ifjúságügy és ifjúságpolitika európai kihívásainak, szakmai dilemmáinak és az azokra született koncepcionális megoldásoknak megtárgyalása, megvitatása.

Bővebben...