FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Elegendő pénz van a téli közfoglalkoztatásra

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Rendelkezésre állnak a források a téli közfoglalkoztatási programokra, amelyekben lényegesen több ember vehet részt, mint az előző években - jelentette ki a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára szerdán Szegeden.

Decemberben 142 ezer, januárban 138 ezer, februárban 134 ezer ember közfoglalkoztatása biztosított - mondta Hoffmann Imre a Csongrád megyei kistérségi startmunka mintaprogramok eredményeit és az azokon előállított árukat bemutató szakmai rendezvény előtt tartott sajtótájékoztatón.

December 1-jével uniós támogatással 28 500 közfoglalkoztatott oktatása indul el, 160 képzési irányon. A képzési programok 62 százaléka OKJ-s végzettséget ad, ez jelentős előrelépés a tavalyi 22 százalékos arányhoz képest – közölte a helyettes államtitkár.

Hangsúlyozta, a képzés az egyik záloga annak, hogy a programokban résztvevők elhelyezkedhessenek az elsődleges munkaerőpiacon. Az oktatási programokat a munkaügyi központok és kirendeltségek a foglalkoztatók igényeit összegyűjtő felmérések alapján állították össze.

A belügyi tárca a még rendelkezésre álló forrásokból 2015. február 28-ig meghosszabbított több kistérségi startmunka mintaprogramot és több országos közfoglalkoztatási programot. Három megyében - kísérleti jelleggel - települési úthálózat-karbantartási program indul, amelyeken 826 ember vehet részt – közölte Hoffmann Imre.

A helyettes államtitkár a továbblépés lehetőségét részben a szociális szövetkezetekben látja. Eddig száz ilyen szervezet alakult, létrehozásukat pályázati források is támogatják.

Hetven további településen kívánnak szociális szövetkezetet alapítani – jelezte a politikus, aki szerint a tartósan elmaradott területeken ez a forma esélyt teremt a gazdasági és társadalmi hátrányok csökkentésére.

(MTI)

Módosítás dátuma: 2014. november 26. szerda, 22:01  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés