FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megint lehet irigyelni a Prezit

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
57 millió doláros befeketetést kapott a Prezi. A hatalmas, tízmilliárd forintnál is nagyobb befektetést a prezentációs szoftvert gyártó cég a Spectrum Equitytől, a világ egyik legsikeresebb növekedésitőke-finanszírozójától, illetve korábbi befeketetőjétől, az Accel Partnerstől kapta.

A tőkét a globális növekedés felgyorsításához fogják használni – olvasható a közleményben, amiből nem derül ki, hogy a befektetők milyen jogosítványokat kapnak, hogy az osztalék mekkora részét tehetik zsebre, vagy hogy milyen időtávra szól a tőkejuttatás. 

A Prezi egyébként igen szép eredményeket ér el: regisztrált felhasználóinak száma az elmúlt 12 hónapban közel megduplázódott, és mára meghaladta az 50 milliót. A felhaszálók eddig több mint 160 millió prezit készítettek, azaz a Prezinek van a világ legnagyobb, nyilvánosan is elérhető prezentációs adatbázisa.

Az Accel Partners 1983-ban alapított, Palo Altó-i (Kalifornia) székhelyű cég több mint 300 sikeres technológiai cég felépítéséhez járult hozzá, amelyek közül sok új kategóriát teremtett, mint például a Dropbox, az Etsy, a Facebook, a Groupon és a Spotify. Az 1994-ben alapított, bostoni és San Franciscó-i irodával működő Spectrum a világ vezető növekedésitőke-finanszírozó cége, amely tőkét és stratégiai tanácsadást is ad a portfóliójában szereplő cégeknek. A Spectrum az elmúlt 20 évben több mint 120 cégbe fektetett be – két jellemző példa a SurveyMonkey és a World-Check. 

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Zöld oktatási innováció három felsőoktatási intézménytől

A Szent István Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem Budapesten, sajtórendezvényen mutatta be április 14-én azt a három intézmény összefogásával megvalósuló, mintegy 864,18 millió forintnyi európai uniós támogatású projektet, amely a fenntartható mezőgazdálkodáshoz (hulladékgazdálkodáshoz, szennyvízkezeléshez, megújuló energiaforrásokhoz) kötődő, gyakorlatorientált képzési rendszereket kínálna a felsőoktatásban tanulók számára.

Bővebben...