FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Törökök vették a kaposvári buszgyártót

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Öt év alatt hét és fél milliárd forintból kívánja fejleszteni az üzemet, és mintegy 200 embert kíván foglalkoztatni – mondta a befektetést tervező török befektető a KaposPontnak. A török Metyx venné meg a nagy múltú buszgyártót.

A lap értesülései szerint elsősorban az egykori NABI szakembereit szeretnék foglalkoztatni. A török befektető ugyanis az amerikai buszgyárat vette meg. A tulajdonos a Kapospont számára exkluzív interjút adott, amelyben elmondta: 7 és fél milliárd forintot fektetnek be. Brazília helyett választották Kaposvárt.

A Metyx törökországi gyárában úgynevezett kompozit műanyaggal dolgoznak, „amivel csak nagyon kevesen tudnak a világon” – írja a KaposPont. Az egykori NABI szakemberei a kevesek egyike. Ezért is szeretnének Kaposváron terjeszkedni.

Nem volt a terveink között, vagy a költségvetésben egy magyarországi bővítés, de amikor láttam, hogy hogyan dolgoznak itt az emberek és mit állítanak elő, annyira izgatott lettem, hogy felülírtunk minden tervünket és a korábbi terveinket Brazíliával kapcsolatban legalább két évvel odébb toltuk

– avatta be a részletekbe a KaposPontot a Metyx tulajdonosa, Ugur Ustunal. Kaposváron elsősorban szélerőműlapátokat gyártanának. A tulajdonos elmondása szerint ugyanis „a szélenergia használata nagyon terjed”. A lapátok pedig kompozit műanyagból készülnek.

„Az elmúlt hónapokat azzal töltöttük, hogy megpróbáljunk a NABI-ból elbocsátott embereknek munkát szerezni. Az amerikaiak korábban jelezték eladási szándékukat, ekkor bukkant fel a török befektető” – mondta Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

A tervek szerint 20-25 emberrel kezdenék meg a munkát Kaposváron. A tulajdonos azt is elárulta, hogy 5 év alatt 7 és fél milliárd forintból fejlesztenék a gyárat. A későbbiekben pedig összesen 200 embert vennének fel.

Forrás: http://index.hu/gazdasag/2013/11/15/torokok_vettek_a_kaposvari_buszgyartot/
Módosítás dátuma: 2013. november 15. péntek, 10:55  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúságkutatás 2012
A Kutatópont piackutatásai és véleménykutatásai mellett feladatának érzi, hogy olyan kérdésekben is önálló projekteket valósítson meg, vagy szakmai partnere legyen a társadalmi folyamatok iránt elkötelezett vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, civil és kormányzati szereplőknek, amelyek nem közvetlen piaci érdekeket szolgálnak, hanem a társadalom egyes csoportjaira koncentrálva azok megismerését és jobb megértését célozzák
Bővebben...