FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Magyar márka előzte meg az Apple-t

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Egy magyar márka, a MyAudio volt a legnépszerűbb az első negyedévben a táblagépek hazai piacán – írta a Világgazdaság. A készülékeket forgalmazó AC&IP Control Kft. a tavalyi 70 ezres értékesítés megduplázására készül az idén, és erősítenének az okostelefonok területén is.

A MyAudio táblagépek voltak a legnépszerűbbek az első negyedévben Magyarországon, ez a márka bírt a legnagyobb piaci részesedéssel – mondta a VG-nek Lacza Gábor, a készülékeket forgalmazó AC&IP Control Kft. ügyvezető igazgatója.

A 2006-ban létrehozott, miskolci központú cég 2011 óta forgalmaz tableteket a MyAudio márkanév alatt. Az eszközöket kínai partnerek gyártják, azonban a csomagolást már itthon végzik.

A cégnek a múlt év hozta meg az igazi áttörést, amiben szerepet játszott az is, hogy intenzív nemzetközi terjeszkedésbe kezdtek – tette hozzá a lap. A cseh, szlovák és lengyel piacon már 2011 végén megjelentek saját táblagépeikkel, a múlt évben pedig Szlovéniában és Horvátországban is megkezdték azok forgalmazását.

„A stratégiánk szerint közvetlenül a forrástól, vagyis a gyártóktól vásárolunk és magukkal az áruházláncokkal kötünk szerződést az értékesítésre” – mondta Lacza Gábor. A cégvezető szerint a jelentős hazai műszaki és kiskereskedelmi üzletláncok kínálatában megtalálhatóak a MyAudio táblagépek.

A nemzetközi terjeszkedésnél is hasonló modellt használnak, így például közvetlenül a Tesco angliai központjával állapodtak meg arról, hogy az áruházlánc lengyel, szlovák és cseh boltjaiban is árulják a készülékeiket. De közvetlen értékesítést is végeznek a Budapest belvárosában kialakított bemutatótermükben – tette hozzá Lacza Gábor.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20130613_Magyarok_eloztek_meg_az_Applet

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A fiatalok negyede tudja, milyen munkanélkülinek lenni

Aggasztó az Európai Unióban a 25 év alattiak körében a munkanélküliségi ráta, a 28 tagállam közül 13-ban több mint 25 százalék ez az arány. Ezen mindenképpen javítani kell, melynek egyik eszköze lehet az ifjúsági garanciaprogram - hangzott el a Mutass utat! - Európai hálózatok a fiatalok foglalkoztatásért című konferencián november 28-án. Az esemény a négy uniós hálózat - Eures, Eurodesk, Euroguidance, Europass - révén az ifjúsági, az oktatási-képzési és a foglalkoztatási területen megjelenő tudást és gyakorlatot kapcsolta össze.

Bővebben...