FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Új elemekkel bővül a háztáji program

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Új tenyésznyúl telepet avatott Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára Gödöllőn, a Haszonállat-génmegőrzési Központ területén. A most elkészült központ biztosítja majd a Magyar óriás nyúl genetikai hátterét. Közlemény.

Két éve indult a széles körben elterjedt Nyúl-unk a munkáért program.  Ennek keretében 2011-ben 200, tavaly közel 90 család kapott tenyésznyulat, takarmányt és oktatást az állattartáshoz. Szintén évek óta tart a Hungaricum Baromfi program. Ennek keretében faluközösségek, családok az önkormányzatok által szervezve őshonos baromfifajtákat tartanak: napos csirkét, speciális takarmányt kapnak, oktatáson vesznek részt, s a kész hízott baromfit, tojásukat szervezetten dolgozzák fel és értékesítik. A magyar őshonos állatok a határon túl is jól teljesítenek.

Fotó: Pelsőczy Csaba

Most egy új, prémium terméknek számító, úgynevezett relax rabbit márkanév alatt futó és kiterjesztésre váró program is indul. Lényege, hogy a Magyar óriás nyulat természetközeli takarmányozással, technológiával állítják elő. Ezt a kiváló minőségű és az állatvédelmi szempontból ideális körülmények között előállított húst a legkényesebb hazai és külföldi piacok is keresik.

Fotó: Pelsőczy Csaba

E programok elsődlegesen a leghátrányosabb kistérségek településeire koncentráltak, mert céljuk elsőként az itt élő nehéz sorsú családok segítése, egészséges élelmiszerrel történő ellátása.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Önkormányzati tisztségeket kapnak a háromszéki ifjak

„Száz fiatalt az önkormányzatokba” címmel hirdetett jelöltválasztó programot a Háromszéki Ifjúsági Tanács a HÁRIT, jelentette be Grüman Róbert. A háromszéki magyar ifjúsági egyesületeket tömörítő szervezet elnöke szerint abban állapodtak meg Tamás Sándor Kovászna megyei RMDSZ elnökkel, hogy 2012-ben az szövetség önkormányzati listájának biztos befutó helyeire kerül településenként legalább egy fiatal. 
Bővebben...