FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

170 bolt pártol át a CBA-tól a Coophoz

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A CBA pénzügyi letét ötletét három nagy regionális cége nem fogadta el, ezért átigazolnak a rivális Coophoz, az általuk ellátott mintegy 170 üzlettel együtt. A CBA ezzel a forgalmának ötödét veszítheti, el, bár ez a cég szerint nem veszélyezteti pozíciójukat.

Komoly átrendeződést jelenthet a kiskereskedelmi piacon, hogy a CBA tizenkét regionális cége közül három, a Palóc Nagykereskedelmi, a CBA-Piliscsoport Kft.-k, illetve a Pólus Coop Zrt. a napokban úgy döntöttek, hogy kiválnak a CBA-ból, és átigazolnak a Coophoz, írja a Népszabadság.

A CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila a lapnak úgy kommentálta ezt, hogy a három regionális cég azért távozott a CBA kötelékéből, mivel a CBA vezetősége nemrégiben anyagi biztosítékrendszert – azaz pénzügyi letétet – vezetett be, mint a CBA fogalmazott: a szállítók érdekében, ám három vállalkozás ezt nem fogadta el.

Fodor Attila szerint a mostani kiválás egy letisztulási folyamat része, mely „semmilyen tekintetben nem veszélyezteti a CBA erős hazai pozícióját”. A CBA közleményében megjegyzi még, hogy az elmúlt években is több volt a hozzájuk csatlakozó, mint a tőlük kiváló üzlet.

h i r d e t é s

A három cégből a legnagyobb az egyik CBA-alapítótag, a 2011-ben 26 milliárdos nettó árbevételű Palóc Nagykereskedelmi Kft., amely a CBA észak-magyarországi központjaként működött. A lap úgy tudja, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel együtt 79 bolt kerül át a Coophoz. A Dunántúlon tavaly 17 milliárdos nagykereskedelemi árbevételt elért Pólus Cooppal több mint 60, míg a tavaly 5 milliárdos nagykereskedelmi forgalmat lebonyolított CBA-Pilis-csoporttal több mint 30 üzlet igazol át.

Piaci vélekedések szerint a három területi társaságon keresztül lebonyolított kiskereskedelmi forgalom elérheti a tavaly 565 milliárd forintos árbevételt produkált CBA belföldi forgalmának az ötödét. A rajtuk keresztül ellátott kisboltok kiskereskedelmi forgalma összesen 70-100 milliárd forint körüli lehet becslések szerint. Mivel a Coop tavaly 510 milliárd forintnyi árut értékesített az üzleteiben, így a mostani cégmozgás nyomán a hazai piacon 705 milliárd forintot forgalmazó Tesco mögé érkezhet meg másodiknak a magyar kiskeres
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés