FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Vigyázat: húsevő baktérium - csak erős idegzetűeknek...

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Valós történet húsevő baktériummal

Egy csíkcsicsói illetőségű elsőéves egyetemistát ismeretlen személy/vagy személyek november elején szúrtak meg injekciós tűvel Kolozsváron, és karja szinte azonnal dagadni kezdett...

 

husevo_bakterium_b

„Csak arra emlékszem, hogy el akartam menni vásárolni – idézi fel K. V. a történteket. – Az utolsó képek azok, hogy láttam a szobatársam a konyhában, s még halványan emlékszem, hogy zártam az ajtót. Utána a kép megszakadt. Amikor felébredtem, a blokkok között voltam lent. Nagyon fájt a karom és a fejem. Még arra sem emlékszem pontosan, hogy értem fel a lakásba, de felértem, s felhívtuk a 112-t. Ahogy levetkőztem, láttam, hogy a karomon van két pötty. Nem tudtam hajlítani, mozgatni, mert ha mozgattam, nagyon fájt, s a fejemen volt egy kis horzsolás, de az nem volt veszélyes. Hívtuk a mentőket, de előbb jöttek a rendőrök, bevittek a rendőrségre, úgy beszéltek, mintha én szúrtam volna meg magamat valami droggal. Ott tartottak olyan félórát, utána jöttek a mentők és elvittek.

K�p0010Hétfő este történt, éjszaka volt, mire a sürgősségire beértem. Vért vettek, vizsgálatokat végeztek, de ott is úgy viselkedtek velem, mintha drogoztam volna. Kedden délutánig ott voltam a sürgősségen.”

„Apu éjszaka indult, reggelre ért fel, még vele is kelletlenül, megvetően beszéltek – tette hozzá az áldozat nővére, S. E. – Az öcsémet végül, a tűszúrások miatt a pszichiátriára fektették be, ahová a kábítószereseket. Közben lilultak az ujjbegyei, dagadt a karja. Amikor elkészültek a véreredmények, és beigazolódott, hogy nem drogozott, akkor mondta az orvos, hogy ott nincs, amit keressenek, és visszaküldte a sürgősségire."

Később a sürgősségi orvosa egy sebészt hívott konzíliumra, az vitte el K. V.-t kar-ultrahangra, és megállapította, hogy azért fáj és feszít a karja, mert az ún. húsevő baktérium támadta meg, ami levegőt termel a bőr alatt, és azonnal műteni kell, mert nagyon veszélyes, nagyon gyorsan terjedő baktérium. A műtét mintegy másfél-két órát tartott, és eltávolították a bőr egy részét. Azt mondták, ha nem sikerül megállítani a fertőzést, elveszítheti a karját, sőt az életét is. Ezután sorozatos, mindennapos műtétek következtek, mindaddig, amíg megállították a terjedést, majd még néhány napig takarították a seb környékét, végül, egy hónap után plasztikai műtétre is sor kerülhetett (kétszer, mert először ledobta a bőrt a karja). Közben nagy mennyiségű antibiotikumot kapott (a kórházban kifogyott, meg kellett venni), majd december 18-án hazajöhetett a kórházból. Ottjártunkkor épp gyógytornász segítségével végzett izomerősítő és a bőr rugalmasságát visszaadó gyakorlatokat.

Amint mondják, K. V. szerencsés volt, mert izmot nem kellett kivenni, így valószínűleg normálisan tudja majd használni a karját.

Az egésznek nincs értelme

„Az egésznek nincs értelme – ismétli el többször is S. E. – Ilyen esetek mindig mással történnek, mindig csak mendemondaként hall az ember róluk. Most visszatekintve abszurd, értelmetlen, ami történt. Miért történt? Ki tette? Nincsenek tettesek, nincsen magyarázat. A rendőrség még egyszer bejárt a kórházba, és megkérdezték, hogy pontosan hol történt. Azt mondták, hogy hivatalból elindítják a nyomozást. Azóta semmi válasz. Közben kiderült, hogy anyunak van egy csomó a mellében, megműtötték, rosszindulatú volt, nem vagyunk olyan lelkiállapotban, hogy csapjuk az asztalt, keressük a tetteseket, a hibást. Az orvos sem tudta megmondani, hogy került a szervezetébe. Olvastam, hogy sok egészséges ember hordozza, de kevés betegszik így meg, ahogy a testvérem. Olvastam, hogy először talán kórházi belső fertőzés révén került ki a kórház kapuin. De tulajdonképpen sehonnan nem jött magyarázat.”

K. V. nagy reményekkel kezdte az első évet. Most úgy döntött, nem folytatja kolozsvári tanulmányait. „Kolozsváron már semmit sem akarok, nem szeretném újrakezdeni – mondta. – Közelebb keresek valamit, próbálok jelentkezni máshová a nyáron.”

Húsevő baktérium Csíkszeredában

„A húsevő baktérium egy anaerob baktérium, nincs szüksége oxigénre – magyarázta dr. Dan Ionescu csíkszeredai sebész. – Ha befertőződik egy seb, nagyon gyorsan terjed, és megtámadja az izomvégződéseket, a zsírszövetet. Antibiotikumos kezelésre jól reagál.” A sebész szerint Csíkszeredában ritkán, egy-kétévente fordul elő hasonló eset, de arra is volt már példa, hogy a beteg, mivel későn került orvoshoz, belehalt a fertőzésbe. Dr. Dan Ionescu úgy véli, nem kizárt, hogy egy helytelenül tárolt, korábban kórházban, rendelőben vagy épp állatorvosi rendelőben használt gyógyászati eszköz került illetéktelen kezekbe, és váltotta ki a fertőzést.

Módosítás dátuma: 2011. július 13. szerda, 17:25  

Hozzászólások  

 
0 #1 critical 2011-07-13 13:50
horror....
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés