FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

FIATALOK JAVASLATAI A KERÉKPÁRUTAK FEJLESZTÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Balaicz Zoltán fényképe.

Sajtótájékoztatón tettek javaslatokat a zalaegerszegi kerékpárutak fejlesztésével kapcsolatban a helyi jobboldali ifjúsági szervezetek vezetői. Deák Milán, a Fidelitas zalaegerszegi elnöke, és Dén Dániel, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) zalaegerszegi elnöke elmondta: javasolják, hogy az önkormányzat a lehető legnagyobb támogatási forrást igyekezzen megszerezni a térségi operatív programból (TOP) kerékpáros fejlesztésekre. Ez közel 15 kilométer új bicikliutat jelenthet. Így Pózvától a déli városhatárig és Csácstól egészen Andráshidáig biciklizhetővé válna a város. Ezzel sikerülne becsatornázni a várost az észak-nyugat-dunántúli kerékpáros főútra, mely az Őrséget és a Balatont köti össze, tovább növelve így városunk turisztikai vonzerejét, de nagy segítség lenne a városos belüli kerékpáros közlekedésben is.


A javaslatcsomagot eljuttatták Balaicz Zoltán polgármesternek is, aki arról tájékoztatott, hogy nagyon jó ötletek szerepeltek a dokumentumban, így ezeket beépítik az előterjesztésekbe, a képviselőtestület pedig augusztus 26-i rendkívüli ülésén fogja tárgyalni a pályázatot.
A 2014-2020 közötti Európai Uniós fejlesztési ciklusban összesen egymilliárd forint támogatást hívhat le Zalaegerszeg a kerékpárutak fejlesztésére. Ennek egyik fele turisztikai kerékpárutakra és fejlesztésekre fordítható (tehát szerepelnie kell benne például a Zala holtágban építendő útnak, a falumúzeum elérhetőségének, és a Gébárti-tóra való kijutásnak, valamint a szállásadóknál kölcsönözhető kerékpárrendszer kialakításának), a másik fele pedig hivatásforgalmi bicikliút kiépítésére fordítható (tehát a dolgozók munkahelyükre való eljutását kell majd segítenünk az ipari területekre való kikötéssel). Természetesen a fiatalok javaslatának megfelelően a teljes összegre benyújtjuk igényünket, a fent megfogalmazott céloknak megfelelően.
KÖSZÖNJÜK A FIATALOK ÖTLETEIT, SZÁMÍTUNK RÁ EZUTÁN IS!

Balaicz Zoltán fényképe.
Forrás: https://www.facebook.com/balaiczz/
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés