FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Borgáta – Termálfürdő

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Sárvár közelében található a hatalmas, parkosított területen fekvő, négymedencés falusi termálfürdő, aminek területén kemping is működik.


Település és fürdő

Vas megye keleti, Kemenesaljának is nevezett részén, Sárvártól mindössze 15 kilométerre a 84-es út mentén található Borgáta. A 140 lakosú falu nevének eredete az avar és a gát szavak összeolvasásából származhat, legalábbis erre utal, hogy az 1300-as években még Oborgata néven emlegették. A magyarországi termálfürdők többségéhez hasonlóan Borgátán is szénhidrogén kutatások közben bukkantak a gyógyhatású vízbázisra. Az 1960-as évek első felében feltárt forrásra alapozva 1968-ban nyitották meg a falu fürdőjét. A borgátasi termálfürdő április elejétől október végéig tart nyitva.

Gyógyhatás

A borgátai termálvíz mozgásszervi megbetegedések és reumatikus panaszok enyhítésére alkalmas.

Szolgáltatások

Borgátán négy, különböző hőfokú vízzel feltöltött medence várja a fürdőzőket. Ezek között van gyermekmedence, a legnagyobb pedig úszásra is alkalmas. Az egyik termálmedencét részben lefedték, így esős időben is használható. A fürdőben gyógymasszőr dolgozik és egy szauna is működik. A létesítmény területén kemping, valamint apartmanházak is találhatók.

A Borgátai Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!

Elérhetőség

9554 Borgáta, Fürdő utca 1.

Telefon: +36-95-473-011

weboldal
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Összefogás az ifjúsági munkanélküliség csökkentéséért

Milyen kompetenciák szükségesek ma ahhoz, hogy az oktatás világából kilépő fiatalok el tudjanak helyezkedni a munka világában? Hogyan lehet támogatni őket ezen az úton? Mi áll a rendkívül magas ifjúsági munkanélküliség hátterében? Hogyan lehetne ezt csökkenteni? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megrendezett VII. Országos Tanácsadó Konferencia 10. szekciójában október 30-án. Dilemmák a tanácsadásban cím alatt mentorok, egyetemi oktatók, pedagógusok, tanácsadók, oktatási szakértők és főiskolai hallgatók vitatták meg a problémákat. Megoldásként arra jutottak, hogy minden érintettnek: a felsőoktatásnak, a tanácsadásnak és a vállalatoknak is össze kell fognia annak érdekében, hogy megkönnyítsék a fiatalok munkavállalását.

Bővebben...